​Είναι αγρότης από την Αιθιοπία και δηλώνει πως είναι 160 χρόνων!

Ο λόγος για τον Ντακάμπο Έμπα, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη του όχι απλά δήλωσε την ηλικία του, -που τον κάνει τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο- αλλά εντυπωσίασε το δημοσιογράφο για την εξαιρετική μνήμη του!

Ο ίδιος θυμόταν με λεπτομέρειες την εισβολή της Ιταλίας το 1895 στην Αιθιοπία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν έγινε η εισβολή είχα δύο γυναίκες και ο γιος μου ήταν αρκετά μεγάλος για να κρατήσει το κοπάδι με τα βόδια που είχαμε».

Dhaqabo-Ebba.jpg
Βέβαια, πιστοποιητικά της χρονολογίας γέννησης του δεν υπάρχουν για να μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την ηλικία του, καθώς η κοινωνία στην οποία ζει �� Έμπα βασίζεται στην προφορική παράδοση.

Ωστόσο, αν η ηλικία του επιβεβαιωθεί τότε ο Ντακάμπο Έμπα θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σπάζοντας το ρεκόρ της Misao Okawa από την Ιαπωνία, που είναι 115 ετών.

Τέλος, ακόμη κι αν δεν εξακριβωθεί ποτέ η ηλικία του, ο Ντακάμπο Έμπα έχει πολλούς λόγους να είναι χαρούμενος… κι ένας από αυτούς είναι ότι έχει περισσότερα δόντια από τον μεγαλύτερο γιο του, τον Χαμίντ.