Δεν κάνεις απλά τον παιδικό σου ήρωα, πραγματικό αλλά αποκτάς τις υπερφυσικές του δυνάμεις… μέσα από μια στολή!
Αυτή είναι η δημιουργία του απόφοιτου ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, Victor Mateevitsi, ο οποίος δημιούργησε ένα κουστούμι που ονομάζεται SpiderSense! Χάρη σ’αυτό, αυτός που το φορά μπορεί να καταλαβαίνει την εγγύτητα! Πότε δηλαδη τον πλησιάζουν!
article-2282818-1833CBE3000005DC-195_634x662.jpg
Η στολή αποτελείται από μικρούς ρομποτικούς βραχίονες, διασκορπισμένους και συνδεδεμένους σε όλο το σώμα καθώς και μ�� μικροσκοπικά εσωτερικά μικρόφωνα. Τα μικρόφωνα στέλνουν και λαμβάνουν υπερήχους. Αν εντοπίσουν ένα πρόσωπο ή κάτι να κινείται κοντά στο μικρόφωνο, τότε οι ρομποτικοί βραχίονες ασκούν πίεση στο αντίστοιχο τμήμα του σώματος, απ’ όπου και έρχεται η "απειλή".
spidersense_550.jpg
Το πείραμα έγινε με κλειστά τα μάτια των συμμετεχόντων, ρίχνοντας κάθε φορά ένα ninja χάρτινο αστέρι, από κει που ένιωθαν ότι έρχεται η απειλή. Το 95% των περιπτώσεων ένιωσε όταν φορούσε τη στολή του Spiderman, την απειλή να έρχεται από τη σωστή κατεύθυνση.
Ο Mateevitsi θεωρεί ότι η στολή θα είναι χρήσιμη σε ποδηλάτες που θέλουν να αυξήσουν τις «αισθήσεις» τους στην κυκλοφορία, αλλά και στα άτομα με προβλήματα όρασης.