​Συνδυάζει το φαγητό και τον σχεδιασμό της έρευνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό.

Πρόκειται για ένα κοστούμι – φούστα και γιλέκο, σχεδιασμένο με το κρασί, στην συγκεκριμένη περίπτωση κόκκινο κρασί.

Κατάφεραν να αναπτύξουν ένα είδος υφάσματος, που αποκαλούν Microbe, προσθέτοντας το βακτήριο Acetobacter στο αλκοολούχο ποτό.

Από τη ζύμωση που ακολούθησε δημιουργήθηκε στην επιφάνεια του κρασιού μια λεπτή μεμβράνη.

Αυτή συλλέχθηκε προσεκτικά και αφέθηκε στη συνέχεια να ξεραθεί επάνω σε μια πλαστική κούκλα, παίρνοντας εν τέλει το επιθυμητό σχήμα του φορέματος, το οποίο τροποποιήθηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες επιταγές της μόδας από τη σχεδιάστρια Donna Franklin.

Το έργο παρουσιάστηκε σε φοιτητές του πανεπιστημίου Western University της Αυστραλίας με επικεφαλή τον επιστήμονα Gary Cass.

Δείτε τις «μεθυστικές» φωτογραφίες…..