​Δεν πρόκειται για μαργαριτάρια ούτε για ένα μεταλλαγμένο προϊόν. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το κίτρινο καλαμπόκι και δεν γνωρίζουμε το ινδικό καλαμπόκι.

Πρόκειται για μία ποικιλία καλαμποκιού που η παραγωγή του ξεκίνησε από την Ινδία αλλά σιγά σιγά μεταφέρθηκε και στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαθέτει πολύχρωμους σπόρους , ενώ αρκετά είδη δίνουν γαλάζιους, κόκκινους, μαύρους, μοβ, καφέ και μπλε καρπούς, αφού με τα χρόνια οι καλλιεργητές κατάφεραν να διευρύνουν τη χρωματική… παλέτα!

Ο χρωματισμός των ινδικών καλαμποκιών οφείλεται στο διαφορετικό συνδυασμό των αντιοξειδωτικών ουσιών στο εσωτερικό τους αλλά και στην επικονίαση.

Όσο για την γεύση του Ινδικού καλαμποκιού είναι λίγο πιο στυφή από τα κίτρινα, ενώ τα έλαια και οι πρωτεΐνες που περιέχονται στους καρπούς δεν παρουσιάζουν καμία διαφοροποίηση σε όλες τις ποικιλίες.

Το τρώνε ως ποπ κόρν αλλά το βάζουν και σε σαλάτες, ενώ δεν προτείνεται η ψητή εκδοχή του.