Πόρισμα – κόλαφος για τα δάνεια της τράπεζας Αττικής

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Κόλαφος για τον τρόπο που έδινε δάνεια η Τράπεζα Αττικής είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Τράπεζα της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής με τίτλο "Φως στο πάρτι της Αττικής" στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος γίνεται λόγος «για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολογιακών δανείων από την τράπεζα για να δοθούν μικρής διάρκεια δάνεια ως κεφάλαιο κίνησης επιχειρήσεις και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας»

Κατά τον έλεγχο καταγράφηκαν  528 περιπτώσεις πελατών με πολύ χαμηλή βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας οι οποίοι έλαβαν δάνεια με μέσο επιτόκιο 7,46%, όταν βάσει τιμολογιακής πολιτικής θα έπρεπε να δανείζονται με 14,02%

Χορός δανείων στον Καλογρίτσα

Σύμφωνα πάντα με το ΒΗΜΑ, η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης του κ. Καλογρίτσα έλαβε συνολικά 39 δάνεια από το 2015. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, η κατασκευαστική πήρε ομολογιακό δάνειο 11 εκατ. ευρώ, με ευνοϊκούς  όρους αποπληρωμής.  Τον Απρίλιο του 2015 το πιστωτικό όριο της Τοξότης αυξήθηκε από 10 εκατ. ευρώ σε 50 εκατ. ευρώ και στις 14 Μαΐου του 2015 στα 100 εκατ. ευρώ.  Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος και για τα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια, κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top