Από τη μία το βοήθημα, από την άλλη… οι μειώσεις: Πόσα χρήματα θα χάσουν όσοι έχουν παράλληλη ασφάλιση

Μειώσεις συντάξεων σε όλο και περισσότερες κατηγορίες ασφαλισμένων

Μειώσεις περίπου 10% θα πρέπει να περιμένουν ασφαλισμένοι οι οποίοι έχουν παράλληλη ασφάλιση για την ίδια απασχόληση και έχουν κάνει αίτηση στο ΕΤΕΑ για την απονομή επικουρικής σύνταξης.

Συγκεκριμένα αφορά στην κατηγορία ασφαλισμένων που έχουν υπαχθεί προαιρετικά καταβάλλοντας οι ίδιοι τις εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη.

«Με γέλασε εμένα και όλο τον κόσμο. Εγώ δούλεψα 40 χρόνια στον δρόμο για να πάρω μία σύνταξη καλή. Και έρχεται και μου κόβει από 450 ευρώ επικουρικό και με έχει αφήσει με 50 ευρώ επικουρικό; Τα δικά μου λεφτά;» τονίζει συνταξιούχος στην κάμερα του Star. 

Με εγκύκλιό του,  το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο επισημαίνει ότι είναι δυνατή η έκδοση δύο επικουρικών συντάξεων, οι οποίες θα υπολογιστούν βάσει των διατάξεων κάθε ταμείου και στη συνέχεια θα αναπροσαρμοστούν σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι το άθροισμα κύριας και επικουρικής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ μικτά, δηλαδή 1.170 ευρώ καθαρά. «Tρέλα! Δεν καταλαβαίνω από πού μου έρχεται το καθετί».  

Να σημειωθεί ότι από τον νόμο Κατρούγκαλου μειώθηκαν περίπου 240.000 επικουρικές συντάξεις, με την περικοπή να φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις το 50%.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top