Ακόμη πιο εντυπωσιακό και ακόμη πιο… επεισοδιακό από αυτό της πρεμιέρας ήταν το δεύτερο επεισόδιο του master chef junior, το βράδυ της Πέμπτης (01/11), αφού τα παιδιά παρουσίασαν από ψάρι… σωτέ και τσιπούρα... παντρεμένη με βασιλικό και δυόσμο, μέχρι σοκολάτα γκανάζ. Αναρωτιέστε τί είναι αυτά; Κι όμως τα παιδιά που τελειώνουν τώρα το δημοτικό και ξεκινούν το γυμνάσιο ξέρουν και μάλιστα καλύτερα κι από τους επαγγελματίες.

«Εκανα ένα λαυράκι σωτέ, το έχω σβήσει κρασί, έκανα επίσης μια σάλτσα με lime, δυόσμο και αγγούρι και το συνόδεψα με σπανάκι, σπαράγγι και ντοματίνια στο φούρνο», δήλωσε ένας από τους υποψήφιους για το πιάτο του, αφήνοντας τους κριτές με το στόμα ανοικτό. Ενας από τους κριτές ρώτησε έκπληκτος ένα άλλο παιδί, με τί... πάντρεψε το ψάρι του κι εκείνο απάντησε: Με βασιλικό και δυόσμο!

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκαναν στο πρωινό mou οι πρωταγωνιστές του ριάλιτι μαγειρικής για μικρά παιδιά, οι κριτές, η παρουσιάστρια, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, τα οποία όπως φαίνεται ξέρουν τι είναι μέχρι και η σοκολάτα… γκανάζ: «Όταν ρωτάς ένα παιδί, τι είναι αυτό και εκείνο σου απαντάει σοκολάτα γκανάζ, τότε ξέρεις ότι πραγματικά μιλάμε για κάτι διαφορετικό. Ότι πλέον βρισκόμαστε σε ένα σόου που τα παιδιά και ιδίως αυτό το παιδί έχει διαβάσει», δήλωσε ο Λευτέρης Λαζάρου. Σημειώνουμε ότι η σοκολάτα γκανάζ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος παρασκευής σοκολάτας που εντάσσεται στις γκουρμέ γεύσεις και δεν είναι κάτι απλό.

Αυτό που φαίνεται πως έκανε θραύση είναι το σιντριβάνι από σοκολάτα, το οποίο ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους. «Γενικά η ζαχαροπλαστική είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Απαιτεί τεχνική που είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί. Γι’αυτό και διαλέξανε γλυκά που είναι θεωρητικά εύκολο να φτιαχτούν, αλλά πολύ δύσκολο αυτό να εφαρμοστεί στην πράξη», δήλωσε στο πρωινό του mega o Δημήτρης Σκαρμούτσος, ενώ ο Γιάννης Λουκάκος ανέφερε ότι τα γλυκά κρίθηκαν στην λεπτομέρεια.

Τί έγινε όμως στο κομμάτι της μαγειρικής; Οι δηλώσεις των κριτών:


Δημήτρης Σκαρμούτσος: Έφτιαξαν ψάρι, ας πούμε: Το ψάρι για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο. Όμως έδειξαν με τον τρόπο τους ότι εάν το βάλλουν στο μυαλό τους και εάν το αποφασίσουν, μπορούν να κάνουν πολύ ωραία πιάτα.

Γιάννης Λουκάκος: Υπήρξαν κάποια πιάτα στα οποία ο τρόπος της3 εκτέλεσης και οι τσχνικές που χρησιμοποίγσαν με ενθουσίασε.

Ο, δε, Λευτέρης Λαζάρου δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το ταξίδι των παιδιών στα δικά του μονοπάτια. Αυτά της γαστρονομίας.

Όσο για την παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου; «Τα περισσότερα παιδιά προσέχουν πάρα πολύ και την παρουσίαση του πιάτου έχω τρελαθεί δεν μπορούσα να αντισταθώ με τίποτα».


Δείτε το βίντεο από τα παρασκήνια του mcj από το Πρωινό mou.