Την ίδια ώρα που η Τατιάνα Στεφανίδου κάνει διακοπές με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη και σύμφωνα με πληροφορίες μελετά τα προσύμφωνα της νέας της συνεργασίας, ο Γιάννης Λάτσιος, που από πολλούς θεωρείται ο πρωτεργάτης της απομάκρυνσης της από το κανάλι του Αμαρουσίου, έδωσε αποκλειστικά στο Star την πρώτη επίσημη on camera εξήγηση για τα γεγονότα.

«Ο,τι έγινε έγινε για οικονομικούς λόγους. Αναγκαστικά με την κρίση που υπάρχει πρέπει να κάνουμε κάποιες επιλογές, όσο σκληρές κι αν είναι. Η απόφαση λέει ότι επενδύουμε λιγότερα στο offprimeκαι προσπαθούμε να κρατήσουμε το prime όπως το είχαμε. Δεν υπάρχει άλλος λόγος μην ψάχνετε σενάρια αυτή είναι η αλήθεια», λέει ο διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1. Και στην ερώτηση ότι η Τατιάνα δέχτηκε να μειώσει τον μισθό της, ο Γιάννης Λάτσιος απαντά: «Δεν είναι θέμα της μείωσης του μισθού της Τατιάνας, είναι θέμα του πόσο επενδύουμε σε κάθε ζώνη».

Γιατί όμως το κανάλι περίμενε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού για να αποφασίσει ότι δεν είχε χρήματα για την εκπομπή της Τατιάνας; Οπως εξηγεί η Κατερίνα Γκαγκάκη στο περιοδικό DownTown, άλλα είχε στα σχέδια του το κανάλι πριν από μερικούς μήνες κι άλλα αποφάσισε τελευταία στιγμή. «Άλλαξε η οικονομική τοποθέτηση του σταθμού. Υπογραμμίζω ότι δεν θα υπάρξει άλλη εκπομπή στη μεσημεριανή - απογευματινή ζώνη του σταθμού. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην prime time ζώνη», επισημαίνει η διευθύντρια Επικοινωνίας του ΑΝΤ1.

Το πρώτο ραντεβού με τα στελέχη του καναλιού πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Αυτός ο διάλογος με τον Γιώργο Λεβέντη είχε καθησυχάσει τότε την Τατιάνα Στεφανίδου. «Ανανεώνουμε κανονικά;», φέρεται να την είχε ρωτήσει ο διευθυντής Τηλεόρασης του σταθμού, για να λάβει την απάντηση της Τατιάνας: «Πάμε μαζί για μια ακόμη χρονιά».

Ωστόσο, από τότε μέχρι τον Μάιο κανείς δεν επικοινώνησε με την δημοσιογράφο και έτσι έκανε η ίδια κρούση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. «Αυτό το τετράμηνο ήταν εφιαλτικό για την Τατιάνα, αφού γινόταν δέκτης τόσο εκείνη αλλά και οι συνεργάτες της διάφορων πληροφοριών για το αβέβαιο μέλλον της», επισημαίνουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, ο Γιάννης Λάτσιος ήταν εκείνος που πρώτος διαφώνησε με την ανανέωση της συμφωνίας. Η εισήγησή του έγινε δεκτή από τους ιδιοκτήτες του καναλιού, οι οποίοι του πιστώνουν την επιτυχία της prime time ζώνης και έτσι «περνάνε» πολλές από τις αποφάσεις του. Μάλιστα, ήταν εκείνος που ενημέρωσε την παρουσιάστρια για τη λήξη της συνεργασίας τους.

«Η Τατιάνα είναι και θα είναι ένας άξιος συνεργάτης για τον ΑΝΤ1. Κατά τη γνώμη μου οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν», δηλώνει ο Γιάννης Λάτσιος στην κάμερα του Star. Μόνο που η Τάτι, μετά από μια τέτοια συμπεριφορά, το πιθανότερο είναι μάλλον να κόβει πλέον από τα... στενά!