Αιχμές κατά της αρχισυντάκτριας του «Όμ��ρφου Κόσμου» σε σχέση με την πορεία της εκπομπής αφήνει και η Μαρία Αραμπατζή, μετά τον Νίκο Παπαδάκη. Με συνέντευξή της στο «Ok» επισημαίνει ότι «μερίδιο ευθύνης στη δομή της εκπομπής είχε η αρχισυντάκτρια γιατί ήταν αυτή που έφτιαχνε την σκαλέτα», αποκαλύπτει ότι δεν γίνονταν συσκέψεις (!!!) και τονίζει ότι «έπρεπε να δοθεί περισσότερη σημασία στην προετοιμασία της εκπομπής και να έχουν και οι παρουσιαστές λόγο και ενεργή συμμετοχή σε αυτό».

Η τηλεοπτική σεζόν που τελείωσε της αφήνει ανάμεικτη γεύση. «Τώρα που έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που τελειώσαμε, έχω μια γλυκιά γεύση νοσταλγίας και τα μελανά σημεία που υπήρχαν έχουν αρχίσει να σβήνουν». Η ίδια υπενθυμίζει: «Εγώ βρέθηκα σε αυτό το σχήμα γιατί θεώρησα ότι με ήθελαν για αυτό που είμαι, την εμπειρία που κουβαλάω στον ενημερωτικό τομέα και τη δημοσιογραφική μου οντότητα. Θεωρώ ότι αν υπήρχε καλύτερος καταμερισμός και κατανομή των ρόλων και είχε δοθεί περισσότερη έμφαση στο στήσιμο της εκπομπής, ίσως κάποια πράγματα να ήταν διαφορετικά».

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «μας έπιασε από την αρχή πανικός», ενώ διευκρίνισε: «Δεν καταργείς μια στήλη σε μια εβδομάδα, επειδή δεν σου φέρνει νούμερα». Σε όσους της προσάπτουν ευθύνες ότι δεν μίλησε έγκαιρα το αντικρούει, ενώ υπενθυμίζει: «Εγώ ήμουν το ένα έκτο της εκπομπής, γιατί υπήρχαν ακόμα τέσσερις παρουσιαστές και μία αρχισυντάκτρια». Πάντως, διευκρινίζει ότι διατηρεί καλή σχέση και με τους τέσσερις συμπαρουσιαστές της, καθώς με όλο��ς έχει μιλήσει μέσα στο καλοκαίρι, μετά το τέλος του «Όμορφου Κόσμου».

Για τη νέα σεζόν δέχτηκε πρόταση από το «Κους Κους», ωστόσο με δική της απόφαση δεν την αποδέχθηκε. «Ήταν μια πρόταση που θεώρησα ότι δεν με πήγαινε πιο πέρα. Αντιθέτως, θα ήταν βήμα πίσω για εμένα. Η διαφωνία μας σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με το οικονομικό κομμάτι , αλλά δε νομίζω ότι έχω να προφέρω κάτι στο πάνελ μιας τέτοιας εκπομπής», τονίζει.

Όσο για το αν φοβάται να μείνει εκτός τηλεόρασης; Η απάντησή της είναι ξεκάθαρη: «Έμεινα και στο παρελθόν έναν χρόνο εκτός τηλεόρασης και δεν έπαθα τίποτα. Αν είχα την ανασφάλεια να είμαι μπροστά στο γυαλί, θα ανέβαινα πάνω στο πρώτο τρένο που θα περνούσε από μπροστά μου. Εγώ περιμένω το κατάλληλο».