Αναρωτηθήκατε γιατί ενώ η ΕΡΤ (υποτίθεται ότι) διαθέτει τον Δημήτρη Λιάτσο ως ανταποκριτή στη Μόσχα, δεν τον έχει αξιοποιήσει καθόλου όλες αυτές τις μέρες, με αποτέλεσμα να κάνει παιχνίδι μόνο του το Mega στο ζήτημα του καύσωνα, των πυρκαγιών και του τοξικού νέφους που έπληξε τη Ρωσία; Η απάντηση είναι απλή: διότι μεταξύ των συμβασιούχων της ΕΡΤ, των οποίων οι συμβάσεις έληξαν, περιλαμβάνονται και αυτές των ανταποκριτών στις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού.

Όπως επισημαίνει ο «Ελεύθερος Τύπος», στο Ραδιομέγαρο «κάποιοι “εγκέφαλοι” θα θεώρησαν ότι έχει δίκιο ο Ουμπέρτο Έκο που λέει ότι τον Αύγουστο δεν έχει ειδήσεις και έτσι εδώ και ενάμιση μήνα, η δημόσια τηλεόραση δεν έχει ανταποκρίσεις ούτε από τις μεγάλες πόλεις του εξωτερικού. Και μετά ήρθαν οι φονικές πυρκαγιές στη Ρωσία…».

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην προσπάθεια να βρεθεί λύση και να υπάρξουν κάποιες ανταποκρίσεις στη ΝΕΤ από τη Μόσχα, έπεσαν τηλέφωνα από δύο υπουργεία στην εκεί πρεσβεία μας. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ένα ήταν από το ΥΠΕΞ, ενώ το άλλο φέρεται να έκανε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ώστε να μεταδίδουν την κατάσταση στα δελτία της ΝΕΤ εκ περιτροπής η γραμματέας του γραφείου τύπου της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα και οι υπόλοιποι υπάλληλοι!