Στην σύλληψη του ιδιοκτήτη γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού της Κομοτηνής προχώρησε η αστυνομία, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε δημιουργήσει διακλάδωση από το καλώδιο ρεύματος του σταθμού της Εκκλησίας και τροφοδοτούσε τον δικό του ραδιοφωνικό σταθμό από αυτόν, χρεώνοντας την δική του ΔΕΗ στην... μητρόπολη.

Όπως αναφέρει το μπλογκ «thrakilive», το ακριβό τιμολόγιο που έφτασε στα χέρια του μητροπολίτη Μαρωνείας Δαμασκηνού έναντι άλλων λογαριασμών ανησύχησε τον ιεράρχη που έδωσε εντολή διερεύνησης σε ιερέα. Ο τελευταίος ενημέρωσε την ΔΕΗ που ήλεγξε το ρολόι ότι δούλευε κανονικά και τότε πήγε επί τόπου στο πάρκο κεραιών με ηλεκτρολόγο κι έκλεισαν τον σταθμό και να δουν τι συμβαίνει.

Όταν έκλεισαν τον πομπό, παρατήρησαν ότι το ρολόι γυρνούσε κανονικά και ότι γινόταν κατανάλωση. Άρχισαν να σκάβουν και βρήκαν υπογείως το σημείο σύνδεσης, ενώ στο μεταξύ το ιδιωτικό ραδιόφωνο που έκλεβε το ρεύμα από τον σταθμό της εκκλησίας είχε επίσης κλείσει και ο ιδιοκτήτης του ανήσυχος έσπευδε στο πάρκο κεραιών να δει τι είχε συμβεί.

Ο οικονομικός επόπτης της μητρόπολης κατέθεσε μήνυση, ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, το οποίο ωστόσο δεν δίκασε την υπόθεση αλλά την όρισε σε τακτική δικάσιμο το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.