Εμμένουν στο «Money Drop» ότι το Μουντιάλ είναι πιο παλιά διοργάνωση από τα ελληνικά καλλιστεία και, άρα, ορθώς οι παίκτριες του περασμένου Σαββάτου κέρδισαν 52.000 ευρώ. Ωστόσο, τα αρχεία δείχνουν πως το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα έγινε τον Ιούλιο του 1930, ενώ τα ελληνικά καλλιστεία τον Ιανουάριο του 1929, όπως πρώτο αποκάλυψε το Star!

«Σχετ��κά με την ερώτηση του ζωντανού τηλεπαιχνιδιού Money Drop το Σάββατο 23/10, "ποιες από αυτές τις διοργανώσεις είναι πιο παλιά" η σωστή απάντηση είναι το Μουντιάλ ποδοσφαίρου – η απάντηση δηλαδή που μετρήθηκε ως σωστή στο τηλεπαιχνίδι», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του καναλιού.

Παράλληλα, επικαλείται το βιβλίο του Γιώργου Πρεβελάκη «Οι Όμορφες: Η ιστορία των Ελληνικών Καλλιστείων 1952-1999» και επισημαίνει: «τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία διοργανώθηκαν το 1952 με νικήτρια τη Νταίζη Μαυράκη και συνεχίζονται έκτοτε. Άλλες διοργανώσεις και γιορτές για την ομορφιά υπάρχουν από τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά καλλιστεία».

Ωστόσο, η ένσταση παραμένει: το 1929 η Ασπασία Καρατζά αναδείχθηκε πρώτη Μις Ελλάς, στην πρώτη διοργάνωση που έγινε στην αίθουσα του «Delice» στην Αθήνα. Μάλιστα, η διοργάνωση γινόταν τότε υπό την αιγίδα της Ένωσης Συντακτών, ενώ η Καρατζά βγήκε δεύτερη στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ακόμα, όμως, κι αν το «Money Drop» δεν δέχεται την Ασπασία Καρατζά ως πρώτη Ελληνίδα εστεμμένη, υπάρχει και η Αλίκη Διπλαράκου. Η εν λόγω καλλονή έγινε Μις Ελλάς τον Ιανουάριο του 1930 -έξι μήνες δηλαδή πριν από το πρώτο Μουντιάλ- και ένα μήνα μετά στέφθηκε Μις Ευρώπη!