Πλουσιότερες κατά 52.000 ευρώ με... λάθος απάντηση έγιναν δύο παίκτριες του «Money Drop»! Κι αν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μας λέει και μας ξαναλέει πως τηλεπαιχνίδι που μοιράζει 300.000 ευρώ δεν έχει ξαναγίνει, ούτε να κερδίζεις απαντώντας λάθος έχει ξαναγίνει!

Η Ιωάννα και η Γεωργία έπιασαν... κότσους τον Γρηγόρη και τους ανθρώπους του «Money Drop» το βράδυ του Σαββάτου. Η ερώτηση ήταν ποιά διοργάνωση είναι η πιο παλιά και οι παίκτριες είχαν να επιλέξουν μεταξύ του Μουντιάλ, των ελληνικών καλλιστείων και της Eurovision.

Ιωά��να και Γεωργία πόνταραν 52.000 στο Μουντιάλ και ο Γρηγόρης πανηγύρισε με την σωστή απάντηση που τελικά είναι... λάθος!

Βλέπετε, τα ελληνικά καλλιστεία διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1929 και νικήτρια ήταν η 23χρονη Ασπασία Καρατζά, εγγονή του αγωνιστή του ’21 Παναγιώτη Καρατζά, ενώ το πρώτο Μουντιάλ έγινε το 1930 στην Ουρουγουάη!

Μάλιστα, η πρώτη Μις Ελλάς, που παραιτήθηκε από υπάλληλος στην Τράπεζα Εθνικής Οικονομίας για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, διακρίθηκε και στα πανευρωπαϊκά καλλιστεία στο Παρίσι, όπου κατέλαβε την 2η θέση, ενώ κατά την επιστροφή της την υποδέχθηκε στο τρένο ο Ελευθέριος Βενιζέλος!

Όπως γράφουν και οι εφημερίδε�� της εποχής, τα πρώτα καλλιστεία έγιναν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 1929, στην σάλα του κέντρου «Delice» στην Αθήνα. Η Ασπασία Καρατζά φορούσε μαύρη κρεπ δημιουργία και ζώνη με στρας ασημένια.

Κατά τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και το τηλεπαιχνίδι βέβαια, τα καλλιστεία στη χώρα μας έγιναν για πρώτη φορά το 1951, όπως είπε ο παρουσιαστής... Μιλώντας αποκλειστικά στο Star που του επεσήμανε το λάθος, ο Γρηγόρης παρέπεμψε στην παραγωγή καθώς -όπως είπε- ο ίδιος δεν ξέρει τις απαντήσεις για να απολαμβάνει την χαρά του παιχνιδιού!

Όσο, πάντως, στο «Money Drop» ψάχνουν τις σωστές απαντήσεις, Ιωάννα και Γεωργία χαίρονται τις 52.000 ευρώ.

Καλοφάγωτα κορίτσια!

Μετά από την απομάκρυνση από το πλατό, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται...

Δείτε φωτογραφίες και δημοσιεύματα από τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία