Νέα συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με τον Σταύρο Ψυχάρη την Δευτέρα προκειμένου να εξακριβωθεί τι μέλλει γενέσθαι με τις θέσεις εργασίας στο «Βήμα», αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων μία ημέρα μετά το κλείσιμο της εφημερίδας.

Εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ο Σταύρος Ψυχάρης δεν παρείχε στην ΕΣΗΕΑ καμία εγγύηση για τις 198 θέσεις εργασίας και η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να γίνουν γνωστά τα σχέδια της διεύθυνσης.

Σε ψήφισμά τους, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας αναφέρουν:

1) Ζητούμε να υπάρξει άμεση συνάντηση, τη Δευτέρα το πρωί, του εκδότη του Βήματος με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ (παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων του Βήματος) προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του μετά την «διακοπή της έντυπης έκδοσης» του ημερησίου Βήματος (για το ιντερνέτ, τις εργασιακές συνθήκες, κλπ.).

2) Αποκλειστικός εκπρόσωπος στη διαβούλευση και στη διαπραγμάτευσή μας με την εργοδοσία είναι η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του τύπου.

3) Αρνούμαστε και δεν αναγνωρίζουμε ατομικές διαπραγματεύσεις οποιασδήποτε μορφής.

4) Ζητούμε την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας χωρίς καμία απόλυση στο ΔΟΛ καθώς και την τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

5) Δεσμευόμαστε ότι θα ��περασπίσουμε αγωνιστικά όλα τα δικαιώματα και τις αποφάσεις μας.

6) Αποφασίζουμε εκ νέου Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Βήματος τη Δευτέρα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του κτιρίου του ΔΟΛ.

7) Ζητούμε εφεξής οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που αφορούν τον ΔΟΛ να γίνονται παρουσία του εκπροσώπου μας.