Στην ψηφιακή εποχή μπαίνει από την Παρασκευή και η Θράκη, καθώς αρχίζει από τα μεσάνυχτα η εκπομπή ψηφιακού σήματος από την Digea, η οποία περιλαμβάνει τη μετάδοση του σήματος των καναλιών εθνικής εμβέλειας.

Έτσι τα προγράμματα των καναλιών Star, Mega, ANT1, Alpha, Alter, ΣΚΑΙ και ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV θα γίνεται από το κέντρο μετάδοσης της Πλάκας στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στους διαύλους 24 και 32.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι περίπου διακόσιες χιλιάδες κάτοικοι στα νότια των νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, αλλά και οι κάτοικοι του βορείου τμήματος της Σαμοθράκης θα μπορούν να απολαύσο��ν καθαρή εικόνα και ήχο.

Στις τοπικές αγορές κυκλοφορούν ήδη οι αποκωδικοποιητές τύπου MPEG4, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λήψη του σήματος, αν η τηλεόρασή τους δεν έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή.

Στο μεγαλύτερο τμήμα αυτών των περιοχών θα χαθεί εντελώς το παλιό αναλογικό σήμα, το οποίο θα συνεχίσει να μεταδίδεται μόνο από το κέντρο της Θάσου, μέχρις ότου η περιοχή ενταχθεί στο ψηφιακό σήμα, κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει για τα τέλη του 2012.