Έχοντας πλέον φανατικούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν φοβάται να καταθέσει την άποψή του για όλους και για όλα.

Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Σταρ, ο οικοδεσπότης της εκπομπής Αλ Τσαντίρι Νιουζ μίλησε για τα ριάλιτι της φετινής τηλεοπτικής σεζόν τα οποία χαρακτήρισε πανάκριβα και χωρίς καμία απολύτως ουσία και λογική. «Το να μαγειρέψει μία γυναίκα στις 11 το πρωί, το καταλαβαίνω, το να κάθεται κανείς να βλέπει άλλους να μαγειρεύουν στις 11 το βράδυ, εγώ τουλάχιστον δεν το καταλαβαίνω, ή τουλάχιστον δεν θα το έκανα ποτέ».

Χειμαρρώδης, αναφέρθηκε σ��ην τηλεόραση για την οποία είπε ότι εάν την παρακολουθήσει κανείς θα νομίζει ότι ζει σε άλλη χώρα, υπονοώντας προφανώς ότι τα προγράμματα δεν αντικατοπτρίζουν την κακή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος. Μίλησε όμως και για την δική του εκπομπή , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι καταθέτει αποκλειστικά, διαχωρίζοντας τις θέσεις του από αυτές των υπευθύνων του καναλιού: «Δεν είμαι στο κανάλι για να μ’ αρέσουν αυτά που αρέσουν στο κανάλι. Την δική μου σκέψη καταθέτω , όχι την δική τους», είπε χαρακτηριστικά.

Τον έχουν κατηγορήσει για απροκάλυπτο λαϊκισμό, για άνευ λόγου υποστήριξη στη νεολαία, ακόμη και για την σκέψη του ότι οτιδήποτε νεαρότερο σε ηλικία είναι και προοδευτικότερο και επαναστατικότερο. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνoι που βρίσκονται στην απέναντι όχθη και μιλούν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια, χαρακτηρίζοντάς τον ακόμη και λαϊκό ήρωα. «Εύχομαι να μην είμαι λαϊκός ήρωας, γιατί οι χώρες που έχουν πολλούς λαϊκούς ήρωες είναι ανοργάνωτες. O ένας κάνει την δουλειά του άλλου», δήλωσε ο ηθοποιός που για μία ακόμη φορά επανέλαβε την απόφασή του να σταματήσει οριστικά την τηλεόραση. «Θα μεταφέρω αυτό που κάνω, όχι κατ’ ανάγκη στο θέατρο, αλλά κάπου αλλού, κάπου όπου το τσαντίρι θα έχει άλλη μορφή», είπε, καταλήγοντας ότι δεν πιστεύει σε καμία περίπτωση στην μοναδικότητα, ούτε στο ότι κάποιοι είναι αναντικατάστατοι. «Άλλωστε τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους!», δήλωσε χαρακτηριστικά.