Ο Θ. Παπαδουλάκης, ο σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», δίνει οδηγίες στους πρωταγωνιστές στη διάρκεια του γυρίσματος.

«Γύρνα να την κοιτάξεις καλά. Πριν πεις την ατάκα σου πρέπει να την κοιτάξεις, να την επεξεργαστείς», λέει στον «Αντώνη», όταν εκείνος περνάει μπροστά από την «Άννα».

Η εκπομπή «Έρευνα» με τον Παύλο Τσίμα προέβαλλε πλάνα από τα γυρίσματα του σήριαλ τα οποία θα τα δούμε στη συνέχεια του Νησιού και ο σκηνοθέτης μίλησε για την επιτυχία που σημειώνει. «Ίσως να υπάρχει μια ταύτιση των δυσκολιών" λέει.

Αυτό που ο ίδιος αποκόμισε από την ιστορία της Σπιναλόγκα, όπως αναφέρει στην εκπομπή, είναι ότι «μπορεί να περνάμε δύσκολες εποχές, δύσκολες εμπειρίες, από την άλλη πάντα υπάρχει ένα χαμόγελο. Ο άνθρωπος βρίσκει ένα τρόπο να ξεπερνά τις δυσκολίες και να βλέπει τη ζωή με χαμόγελο», διαπιστώνει.
Το Νησί μπορεί να έχει σκληρή θεματολογία αλλά σύμφωνα με τον σκηνοθέτη «ένα από τα σημαντικά μηνύματα είναι ότι πρέπει να κοιτάμε μπροστά».

Η εκπομπή του Παύλου Τσίμα η οποία ασχολήθηκε με τα θέματα που απασχόλησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το 2010 σημείωσε ποσοστό 12% στο σύνολο και 14% στο νεανικό κοινό.