Μια διαφορετική από τις άλλες παρουσίαση βιβλίου έγινε το μεσημέρι στο θεατράκι του Ωδείου, στην Ρηγίλλης. Μια εκδήλωση άκρως ανατρεπτική για βιβλιοπαρουσίαση, όπως ανατρεπτικά είναι πολλές φορές και αυτά που παρουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στις εκπομπές και τα γραπτά του. Ήταν αυτή για το τελευταίο σύγγραμμα του γνωστού δημοσιογράφου που ονομάζεται «Οι άνθρωποί μου» και φιλοξενεί 64 ιστορίες ανθρώπων, όπως τις κατέγραψε μέσα από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Mega αλλά και την στήλη «Οι άλλοι πρωταγωνιστές» στην εφημερίδα «Τα Νέα.

Στις 310 σελίδες αυτού του βιβλίου ο Σταύρ��ς φιλοξενεί ανθρώπους γνωστούς αλλά και άγνωστους, της διπλανής πόρτας αλλά και απόμακρους. Σε αυτό το βιβλίο υπάρχει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, υπάρχει όμως και η Νατέλα, η μητέρα του Άλεξ που επισήμως ακόμα αγνοείται στην Βέροια. Υπάρχει και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία αποτέλεσε και το κεντρικό πρόσωπο της βιβλιοπαρουσίασης. Βλέπετε, ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλησε να καλέσει μερικούς φίλους του πολιτικούς να μιλήσουν για το βιβλίο. Τους απέκλεισε μάλιστα και από τις συνεντεύξεις που φιλοξένησε στις σελίδες του. Και κάλεσε τους ίδιους τους «ανθρώπους» του, για να το παρουσιάσουν.

Έτσι λοιπόν, μπροστά σε ένα άκρως προβληματισμένο κοινό, έκανε μια διαφορετική συνέντευξη με την Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία έκανε στην εκδήλωση την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε πριν δυο χρόνια. Και αμέσως μετά συνομίλησε ξεχωριστά με αρκετούς από τους «πρωταγωνιστές» του βιβλίου του, δίνοντας συνέχεια στις ιστορίες που καταγράφονται σε αυτό. Μίλησε η Αγγελική που δεν άντεχε μέσα στο σώμα της και αποφάσισε να γίνει Άγγελος. Μίλησε η Άννα, που δούλευε τις νύχτες στην Συγγρού. Μίλησαν μουσουλμάνοι της Αθήνας για το τζαμί που ακόμα δεν έχουν στην ελληνική πρωτεύουσα. Ο Ηλιόπουλος που βρέθηκε για αρκετούς μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού και πέτυχε την απελευθέρωσή του μόνο όταν πραγματοποίησε απεργία πείνας. Αλλά και υπεύθυνοι του ιδρύματος «Μητέρα» για τα παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ γονείς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις Ποταμός» και αποτελεί την αυθεντικότερη ίσως έκφραση της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής των «Πρωταγωνιστών».