Η κρίση, που έχει «τσακίσει» όλους τους κλάδους, χτύπησε και την πόρτα του Τύπου και των ΜΜΕ. Την επόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται το κρίσιμο συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τις συλλογικές συμβάσεις, που ακόμα δεν έχουν αποφασιστεί.

Οι εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Real News», «Πρώτο Θέμα» και «Ελεύθερος Τύπος» έχουν ενημερώσει την ΕΣΗΕΑ για την πρόθεση τους να προχωρήσουν στην υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων, που θα περιλαμβάνουν τα βασικά αιτήματα της ΕΣΗΕΑ (όχι σε μαζικές απολύσεις και όχι περικοπές μισθών). Μάλιστα, η «Ελευθεροτυπία», που έχει διαχωρίσει την θέση της από την Ενωση Ιδιοκτητών, το τονίζει αυτό σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Παρασκευής.

Την Δευτέρα το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις με την ένωση των ιδιοκτητών ημερήσιων εφημερίδων, των ραδιοφωνικών σταθμών και των τηλεοπτικών καναλιών προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων. Υπενθυμίζεται ότι με βασικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ η ΕΣΗΕΑ και οι άλλες συνεργαζόμενες ενώσεις του Τύπου έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία την άλλη εβδομάδα Παρασκευή και Σάββατο 17 και 18 Δεκεμβρίου, καθώς και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την ίδια ώρα, πάντως, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί στο «Βήμα» η επίσπευση «κλεισίματος» του κυριακάτικου φύλλου, το οποίο είναι ήδη έτοιμο από το βράδυ της Πέμπτης. Οι φήμες δίνουν και παίρνουν για τους λόγους που υπαγόρευσαν αυτήν την κίνηση...