Πέντε εκατ. δολάρια για την υποδοχή της Οπρα Γουίνφρεϊ θα κληθούν να πληρώσουν οι αυστραλοί φορολογούμενοι, σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς. Η παρουσιάστρια φτάνει στην χώρα μαζί με 450 άτομα, συνεργάτες του σόου της αλλά και μερικούς από τους πιο φανατικούς θαυμαστές της, οι οποίοι κέρδισαν εισιτήριο σε σχετικό διαγωνισμό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι χορηγός αυτών των εισιτηρίων είναι ο Οργανισμός Τουρισμού της Αυστραλίας και άρα, μέσω αυτού, οι αυστραλοί φορολογούμενοι. Ωστόσο η εκτίμηση των αρμοδίων είναι ότι η Όπρα θ�� τα βγάλει τα λεφτά της και θα φέρει και κέρδος στην χώρα, με την μεγάλη διαφήμιση που θα γίνει στην αμερικανική αγορά μέσα από το σόου της.

Το οκταήμερο ταξίδι στην Αυστραλία ονομάζεται «Η Απόλυτη Περιπέτεια της Όπρα στην Αυστραλία» και θα περιλαμβάνει τη βιντεοσκόπηση δύο επεισοδίων του «The Oprah Winfrey Show» στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και άλλες πόλεις. Πρόκειται για τα πρώτα γυρίσματα που κάνει η Οπρα εκτός ΗΠΑ για το δημοφιλές σόου της.

Ως βάση για τα γυρίσματα των εκπομπών της Όπρα στην Αυστραλία θα είναι η Όπερα του Σίδνεϊ, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μπροστά σε κοινό περίπου 6.000 ατόμων. Μεταξύ των προσκεκλημένων της θα είναι η αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ και η δημοφιλής ηθοποιός Νικόλ Κίντμαν αλλά και άλλοι διάσημοι αυστραλοί που κάνουν καριέρα στις ΗΠΑ...