Κατηγορηματικά όχι απαντά ο Γρηγόρης Αρναούτογλου σε όσους τον ρωτούν εάν οι σχέσεις του με το Mega και τον Διευθυντή προγράμματος Πέτρο Μπούτο έχουν διαταραχθεί εξαιτίας των περικοπών που έχουν λόγω οικονομικής κρίσης. Σε αυτές περιλαμβάνεται και το Money Drop, το οποίο πλέον θα μεταδίδεται σε μανγητοσκόπηση και όχι ζωντανό. «Θα ήμουν βλάκας να μην μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου και να αρνούμαι να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα και τις συνθήκες», λέει ο παρουσιαστής και ξεκαθαρίζει την θέση του. «Όταν περνούν τα χρόνια και υπάρχει μία τέτοια σχέση ανάμεσα σε έναν διευθυντή καναλιού και σε έναν παρουσιαστή, νομίζω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου προκύψει. Εκτιμώ πολύ και το Mega και τον Πέτρο και τώρα που λήγει το συμβόλαιο ελπίζω να τα ξαναβρούμε».

Ο Γρηγόρης απαντά γιατί σταμάτησε για ένα διάστημα από την τηλεόραση: «Διαπίστωσα πως υπήρχε μία κούραση μέσα μου… Διαπίστωσα πως όλο αυτό που έκανα σταμάτησα να το απολαμβάνω. Και όταν το κατάλαβα αυτό, το βρήκα άσκοπο να συνεχίσω να κάνω κάτι που δεν απολάμβανα. Στην τηλεόραση πρέπει να δίνεις την ψυχή σου. Όταν δεν μπορείς, καλύτερα να φεύγεις…», λέει στην συνέντευξή του στο TV Εθνος και συμπληρώνει ότι εάν χρειαστεί θα ξανακαθίσει σπίτι του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ��ιστεύει ότι πρέπει οι παρουσιαστές να αλλάζουν κανάλια σαν τα πουκάμισα.

Ο Γρηγόρης συμφωνεί με όσους λένε ότι στην τηλεόραση δεν χωράνε συναισθηματισμοί. «Σκλήρυνα πολύ, πάρα πολύ και με τίμημα σοβαρό για την υγεία μου… Έχω υποστεί πολλά προβλήματα υγείας, προσπαθώντας να καταπιώ πράγματα, να μην αντιδρώ, να θυμώνω, να προσπαθώ να μην ξεσπάσω…»

Τι θα ήθελε όμως να παρουσιάζει τώρα που επέστρεψε στην τηλεόραση, εάν δεν παρουσίαζε το Money Drop; «Θα ήθελα να είχα επιστρέψει με ένα σόου, με πάρα πολύ κόσμο, σαν τις παλιές καλές εποχές, μόνο που τα πάντα θα ήταν δοσμένα διαφορετικά, γιατί κι εγώ έχω αλλάξει από την τελευταία φορά που έχω κάνει σόου. Πιστεύω πως θα ήμουν ένας Γρηγόρης-έκπληξη. Όμως, γνωρίζω καλά πως δεν γινόταν αυτό το πράγμα και όλοι πρέπει να μπορούμε να καταλάβουμε και να προσαρμοστούμε στα σημεία των καιρών».

Όσο, τέλος για αυτά που έχουν ακουστεί για τα λάθη στο τηλεπαιχνίδι; «Μέχρι και στο BBC έχουν γίνει τεράστια λάθη. Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθος. Άλλωστε, στα ζωντανά προγράμματα συμβαίνουν αυτά. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παραγωγή».