Με φαντασμαγορικό τρόπο έγινε η υποδοχή του 2011 στο live του X-Factor. Το βάρος της υποδοχής του καινούριου χρόνου έπεσε στον παρουσιαστή του σόου Σάκη Ρουβά και τον γκεστ καλεσμένο του Αντώνη Ρέμο. Βέβαια, είναι αλήθεια ότι κουβέντα στην κουβέντα, παραλίγο οι δυο τους να ξεχαστούν, ωστόσο μισό λεπτό πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Σάκης αντιλήφθηκε ότι τα χρονικά περιθώρια είχαν ��τενέψει και κάλεσε τους παίκτες αλλά και την κριτική επιτροπή on stage για την υποδοχή του 2011.

Ακριβώς τα μεσάνυχτα ξεκίνησε ένα ξέφρενο πάρτυ, με πλήθος κομφετί να πέφτει από τον... ουρανό για την υποδοχή της νέας χρονιάς. Το γεγονός άφησε άναυδο τον Νίκο Μουρατίδη, ο οποίος έβγαλε την προσωπική του κάμερα και κατέγραφε τις σκηνές. Ακολούθησε , με προτροπή του Ρουβά, η ανταλλαγή φιλιών για τον καινούριο χρόνο ανάμεσα στον Μουρατίδη και τον Γιώργο Θεοφάνους, ώστε η έλευση του 2011 να φέρει και την συμφιλίωση ανάμεσά τους.

Ιδιαίτερα χαρούμενη έδειχνε η Κατερίνα Γκαγκάκη αλλά και ο Γιώργος Λεβέντης, που παραβρέθηκε κανονικά στο σόου της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αν και μια εβδομάδα πριν, σε εκείνο των Χριστουγέννων, είχε λείψει για επαγγελματικούς λόγους στην Αυστραλία. Ο Ρέμος με τον Ρουβά αντάλλαξαν ευχές και μετέφεραν τα ευχετήρια μηνύματά τους στους τηλεθεατές, ενώ ειδικά ο πρώτος υποδέχθηκε το 2011 τραγουδώντας το «κομμένα πια τα δανεικά», με την ευχή η φράση αυτή να γίνει πραγματικότητα για όλους.

Κάπως έτσι, μπήκε κεφάτα και με χαμόγελα το 2011 στο X-factor. Ωστόσο, με το αριστερό μπήκε η νέα χρονιά για την Έλενα, που ψηφίστηκε από κοινό και κριτική επιτροπή για να αποχωρήσει από το σόου...