«Σούργελο», «γελοίος», «��αρετό», «κλέφτης»… Μην απορείτε ποιόν βρίζουμε, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που επεφύλασσε ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός για τη… μισή σόουμπιζ αλλά και το «Νησί» σε συνέντευξή του στο TV Weekend.


«Αντιγράφει ένα σενάριο, βάζει έναν μεταφραστή και μεταφράζει απ΄τα αγγλικά στα ελληνικά και το γυρίζει δικό του. Εγώ έχω μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Εγώ τον θεωρώ έναν καπάτσο καλλιτεχνικό κλέφτη» είπε ο Νίκος Ζερβός για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τον οποίο όμως αν και κλέφτη τόνισε ότι… του βγάζει το καπέλο επειδή κλέβει καλά!


Σειρά πήρε ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Το Γιώργο Καπουτζίδη τον παρακολουθώ πάντα. Για άλλους λόγους, όμως, από τον υπόλοιπο κόσμο. Γελάω μαζί του, είναι γελοίος. Δε το λέω υβριστικά απλά είναι καρικατούρα του ηθοποιού, καρικατούρα του εαυτού του και παλεύει με μια φωνή που βγαίνει απ' τη μύτη του να βγάλει γέλιο. Τον θεωρώ πολύ κακό ηθοποιό. Απ' τους χειρότερους 'Έλληνες ηθοποιούς, πιθανόν τον χειρότερο. Αν τον είχα σε ταινία θα ήταν για να του βαράνε γιαούρτια! Του εύχομαι να κάνει και κινηματογράφο για να απομυθοποιηθεί πλήρως και να ησυχάσουμε!».


Θέλετε κι άλλο; «Είναι μια όμορφη ξανθιά κυρία που τόσα χρόνια πέρασε απαρατήρητη. Τη βρήκαμε ξαφνικά. Πετάει κάτι χαζομάρες που είναι νόστιμες» είπε ο Νίκος Ζερβός για το «πρόσωπο την ημερών», τη Μαρία Μπεκατώρου. «Δεν όμως είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει αν τις πετάει επίτηδες για να ακουστεί ή όχι. Επίτηδες θα έλεγα ότι το κάνει η Μενεγάκη» σχολιάζει στη συνέχεια!


Ούτε "Το Νησί" δε γλίτωσε από τη σκληρή κριτική του γνωστού σκηνοθέτη: «Ο άλλος το βράδυ θα βάλει "Το Νησί", θα πάθει κατάθλιψη και μετά θα πάρει χάπια για να συνέλθει. Θα το δει όμως. Γιατί του το έχουν πλασάρει ως αριστούργημα.... Όχι μόνο όμως δεν είναι το καλύτερο αλλά είναι και βαρετό! Παθαίνεις την καρδιά σου μετά!».


Τέλος, ο κ. Ζερβός χαρακτήρισε ένα σούργελο την ελληνική τηλεόραση η οποία αναπαράγει αθλιότητες: «Η τηλεόραση αυτή τη ��τιγμή είναι στον πάτο, είναι ένα σούργελο! Δηλαδή αυτά που βλέπω εγώ είναι πάτος! Είναι άθλια πράγματα. Δε βλέπονται! Καλύτερα να δω αμερικανιές, παρά αυτές τις αθλιότητες ξεφτίλας και αμορφωσιάς».