«Χθες βράδυ χωρίς να μου πει τίποτα, αποφάσισε να φύγει μακριά. Έχω γνωρίσει πολλές γυναίκες στη ζωή μου, με έχουν αγαπήσει αλλά και τις έχω αγαπήσει. Αυτή η ξανθιά που μου ΄χε ψήσει το ψάρι στα χείλη με την επιμονή της να με ελέγχει και να με συμβουλεύει, κάπου χθες το βράδυ έπιασα μέσα μου ότι ήταν η μεγάλη μου αδυναμία...». Με αυτά τα συγκινητικά λόγια βγαλμένα από τα βάθη της ψυχής του αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί ο Γιώργος Τράγκας τη μητέρα του.

Η «Ευθυμία μου», η «μεγάλη μου αδυναμία» όπως ο ίδιος την αποκαλούσε, «έφυγε» χθες το βράδυ λίγο μετά τις 9, σε ηλικία 86 ετών. Με το που το έμαθε ο γνωστός δημοσιογράφος, πήγε αμέσως στον Άγιο Παντελεήμονα, στο σπίτι της πολυαγαπημένης του μητέρας όπου και έμεινε όλη τη νύχτα.

Σήμερα το πρωί, έκανε κανονικά την ραδιοφωνική του εκπομπή, όμως η λύπη και ο πόνος ψυχής που ένιωθε δεν ήταν εύκολο να κρυφτούν: «Η Ευθυμία έφυγε ήρεμα κι εγώ σήμερα νιώθω πιο μόνος» είπε από τον αέρα της ραδιοφωνικής του εκπομπής ,και λίγο μετά απομακρύνθηκε από το μικρόφωνο...

Όσοι τον ξέρουν καλά, γνωρίζουν πόσο περήφανος ένιωθε για την «γυναικάρα του» όπως την αποκαλούσε. Tο δείχνουν άλλωστε και τα λόγια του: «Αξιοπρεπής άνθρωπος η Ευθυμία. Αυτάρκης σε όλα».

Έτσι και σήμερα, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην «Ηπειρώτισσα του», τη γυναικάρα που όπως συνηθίζει να λέει «γνώρισα πιτσιρικάς», και όπως φαίνεται θα μείνει χαραγμένη για πάντα μέσα στην καρδιά και στο μυαλό του.