Επιστολή στην οποία τονίζει ότι δεν αποδέχεται την πρόσληψή του στη δημόσια τηλεόραση απέστειλε ο δημοσιογράφος Χαράλαμπος Παπαπαναγιώτου στον πρόεδρο του ΔΣ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αθήνα 29-3-2011
Προς τον πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ κ. Θ. Παπαγεωργίου
Κοινοποίηση: Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λ. Ταγματάρχη
Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Β. Μπίτση
Μέλη ΔΣ της ΕΡΤ ΑΕ

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμοι κύριοι,

Σας ευχαριστώ θερμά για την κατ αρχήν επιλογή μου, μεταξύ των επιτυχόντων του πρόσφατου διαγωνισμού της ΕΡΤ ΑΕ.

Μετά από δύο μήνες αναμονής, μου ανακοινώθηκε δια του Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Μπίτση, ότι η επίσημη πρόταση της Εταιρίας για την αξιοποίηση μου, ήταν η συμμετοχή μου σε μια εβδομαδιαία εκπομπή, την οποία θα παρουσιάζαμε εκ περιτροπής μια φόρα τον μήνα ο καθένας, μαζί με άλλους τρείς εκλεκτούς συναδέλφους.
Θεωρώ, ότι αυτή η πρόταση δεν συνιστά επαγγελματικό κίνητρο. Διότι, εκτός των άλλων, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην εικοσαετή διαδρομή μου στην τηλεόραση, ούτε στην μέχρι τώρα συνεργασία μου με τη ΝΕΤ, η οποία χρονολογείται από το 1996. Τα τελευταία 6 χρόνια παρουσίαζα την εκπομπή ΖΟΟΜ, η οποία-εκτός των άλλων-«έκλεισε» και την περσινή σεζόν με μέσο όρο τηλεθέασης πάνω από τον μέσο όρο τηλεθέασης της ΝΕΤ, κάτι που, όπως γνωρίζετε, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο, για ενημερωτικές εκπομπές, είτε της δημόσιας, είτε της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Κατόπιν τούτων, αφού σας ευχαριστήσω ξανά για την τιμητική για εμένα κατ αρχήν επιλογή σας, θέλω να σας ενημερώσω, ότι δεν αποδέχομαι την πρόσληψη μου.

Γνωρίζω, ότι είναι αποκλειστικά δική σας αρμοδιότητα το ποιος και πως θα προσληφθεί στην κενούμενη θέση. Επιτρέψτε μου όμως, να μοιραστώ μαζί σας την σκέψη μου, στην θέση που δεν αποδέχομαι να προσληφθεί ένας εκ των τριών συναδέλφων ΑΜΕΑ, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είναι άνεργος.

Μετά τιμής
Χαράλαμ��ος (Μπάμπης) Παπαπαναγιώτου