Δεν πρόλαβε να μπει στο στούντιο η Ελένη το πρωί της Δευτέρας και ρώτησε τους συνεργάτες της τι είδαν και τι άκουσαν το σαββατοκύριακο που πέρασε. Ολως τυχαίως, το πάνελ της άρχισε να «κράζει» ασύστολα τα μέλη της κριτικής επιτροπής του Greek Idol, για τα όσα είπαν στους παίκτες. Δεν είχαν δηλαδή τι άλλο να της πρωτοπούν, παρά τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ριάλιτι τραγουδιού του Alpha. Τι γλυκό… να μιλάνε έτσι για πρόγραμμα του καναλιού τους…

«Καλημέρα σας και καλή εβδο��άδα… Τί κάνετε; Τί είδατε; Τι ακούσατε;» ρώτησε η Ελένη. Δεν είχε καν ολοκληρώσει την ερώτησή της, όταν οι συνεργάτες της την διέκοψαν για να βγάλουν τα φτυάρια. «Τι είδαμε λες ή τι… ακούσαμε; Τι ήταν αυτά που ακούσαμε στο Greek Idol Ελένη μου; Τι καλοί και γλυκούληδες που ήταν στην κριτική επιτροπή του Greek Idol Ελένη μου…», της είπαν ειρωνευόμενοι τους Καπετανίδη, Κοκκίνου και Κωστόπουλο.

Σιγά καλέ μου… πώς κάνετε έτσι; Πάλι καλά δηλαδή που περίμεναν και τους τίτλους έναρξης της εκπομπής να πέσουν, για να ξεκινήσουν την… καλόπιστη κοινωνική κριτική για το Greek Idol και δεν το ξεκίνησαν από την προηγούμενη... εκπομπή.

Aφού και η Ελένη είδε κι απόειδε, ψέλισε: «Ηταν λίγο αυστηροί ε… Λίγο… αγριούτσικοι… Είδα την τελική τριάδα των κοριτσιών που ήταν υποψήφιες προς αποχώρηση και κατέληξα στο ότι εμένα προσωπικά μου άρεσαν και οι τρεις και δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία. Οσο για την Κέρεν, νομίζω ότι ήταν γλυκύτατη, ευγενέστατη και μου άρεσε πολύ που ευχαρίστησε τους πάντες όταν έφυγε».

Πήγε να το «σώσει» εν ολίγοις λίγο στο τέλος, αλλά το άγρυπνο μάτι των ρεπόρτερ του καφέ συνέχισε το κράξιμο. «Γιατί αυτά που είπαν στην Κέρεν ότι θα ξαναγυρίσει με το τρανζιστοράκι της στο γραφείο της; ‘Η το άλλο με την Εριφύλλη; Το τί της είπαν δεν λέγεται. Για τα αγγλικά της; Για το ότι πήγε τα μπουζούκια στο ριάλιτι; Να τα τώρα. Μένει η Εριφύλλη, φεύγει η Κέρεν, ανατροπή... τί ανατροπή δηλαδή, ανατροπάρα...»

Ψυχραιμία παιδιά, ψυχραιμία. Το ξέρουμε ότι είστε μια «ωραία ατμόσφαιρα», αλλά δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζετε κιόλας…