Πως θα σας φαίνονταν αν σας λέγαμε ότι έλληνες πολίτες θα συμμετείχαν σε... τουρκικό τάλεντ σόου; Και όμως, είναι αλήθεια. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του star.gr, αντιπροσωπία από την παραγωγή του συγκεκριμένου ριάλιτι έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσει οντισιόν με όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή ή επιθυμούν να πράξουν κάτι τέτοιο.

Πότε; Την προσεχή Πέμπτη. Που; Στην... Κομοτηνή. Βλέπετε, οι ιθύνοντες του τουρκικού καναλιού δεν αποσκοπούν να αντλήσουν από οπουδήποτε τα νέα τους ταλέντα, που θα συμμετάσχουν στο ολοκ��ίνουριο παιχνίδι «Είσαι το αστέρι μας», αλλά προσδοκούν αυτό να γίνει μέσα από τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης.

Πως πηγαίνουν οι διάφοροι κριτές των δικών μας «Fame Story» ή «Greek Idol» σε Κύπρους, Αμερικές, Αυστραλίες και Γερμανίες αναζητώντας στον χώρο της ομογένειας την καινούρια Καλομοίρα; Ε, κάπως έτσι λοιπόν οι Τούρκοι αναζητούν το καινούριο τους αστέρι στην Θράκη. Όπως μάλιστα πληροφορείται το star.gr, έκλεισαν για την οντισιόν την αίθουσα ενός από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Κομοτηνής και περιμένουν την Πέμπτη αγόρια και κορίτσια από τον χώρο της μειονότητας για να διαγωνιστούν και (γιατί όχι;) να κερδίσουν ένα από τα εισιτήρια συμμετοχής στο τάλεντ σόου.

Φυσικά, όπως προκύ��τει από την ιστοσελίδα του «Yıldızım Sensin», όπως ονομάζεται στα τουρκικά το σόου, οντισιόν δεν γίνονται μόνο στην Κομοτηνή. Έχουν προηγηθεί σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, ενώ βάσει του προγραμματισμού θα γίνουν και σε άλλες περιοχές του εξωτερικού όπου υπάρχει... τουρκικό ενδιαφέρον. Ήδη το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν οντισιόν σε Βερολίνο και Κολωνία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός τούρκων μεταναστών. Την Τρίτη 17/5 θα γίνει οντισιόν στο Ιράκ και την Τετάρτη, μια ημέρα πριν έρθουν στην Κομοτηνή, αντίστοιχη οντισιόν θα γίνει στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, πόλη με πολλούς μουσουλμάνους κατοίκους που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την Κομοτηνή. Μετά την Θράκη, θα πάνε επίσης σε Βοσνία, Αζερμ��αιτζάν και στην Κωστάντζα της Ρουμανίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί ως όχημα τα ριάλιτι της τηλεόρασης για να ικανοποιήσει και με αυτόν τον τρόπο το νεοοθωμανικό δόγμα που έχει επιβάλει στην τουρκική διπλωματία ο υπεξ Αχμέτ Νταβούτογλου, στην βάση του οποίου βρίσκεται η εκμετάλλευση των απανταχού τουρκόφωνων μειονοτήτων. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί τυχαίο ότι το κανάλι που κρύβεται πίσω από όλη αυτήν την πολυδάπανη παραγωγή (σκεφτείτε πόσα ταξίδια και οντισιόν σε τόσες χώρες) δεν είναι κάποιο οποιοδήποτε ιδιωτικό, αλλά το TRT1, δηλαδή το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της γειτονικής χώρας. Έτσι, για να μην έχουμε αμφιβολίες δηλαδή ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο και όχι για μια απλή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Κάπως έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται να δούμε έλληνες πολίτες να συμμετέχουν στο μεγαλύτερο τουρκικό ριάλιτι. Γιατί αν καταφέρουν και προκριθούν μέλη της μειονότητας της Δυτικής Θράκης, μπορεί οι Τούρκοι να τους εμφανίζουν ως «Τούρκους της διαποράς», αλλά δεν θα παύουν να είναι έλληνες πολίτες που διαθέτουν την ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια. Και κάτι μας λέει ότι όλο και κάποιο ταλέντο θα βρεθεί (ή θα βαφτιστεί ως τέτοιο) προκειμένου η μειονότητα της Θράκης να έχει τη δική της συμμετοχή στο σόου...