«Τα πήρε» στον αέρα το πρωί της Τετάρτης (06/07) ο Δημήτρης Καμπουράκης, όταν κατά την διάρκεια της κουβέντας για τα πανεπιστήμια, ο πρύτανης ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος αποχώρησε.

«Θα μου επιτρέψετε να αποχωρήσω από την κουβέντα γιατί έχω Σύγκλητο στις εννέα, σε δέκα λεπτά δηλαδή περίπου, και δεν θα προλάβω. Εξάλλου, όπως βλέπω, δεν είμαι και ιδιαίτερα χρήσιμος», είπε ο πανεπιστημιακός και βγάζοντας το ακουστικό του, έφυγε από το στούντιο του mega στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρύτανης υποστήριξε ότι δεν είχε μιλήσει καθόλου, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι και παρουσιαστές του Κοινωνία Ωρα Mega εξέφρασαν την άποψη ότι ο καλεσμένος, όχι μόνο μιλούσε, αλλά ήταν και το πρόσωπο που ως επί το πλείστον μιλούσε μέχρι εκείνη την στιγμή.

«Αυτό δεν ήταν Σύγκλητος, ήταν καθαρή αποχώρηση γιατί ήθελε να μιλάει όσο θέλει. Αλλά, όπως βλέπω, έτσι δουλεύουν τα πανεπιστημιακά όργανα: Λένε ότι «ή θα πώ αυτό που θέλω ή αποχωρώ γιατί είμαι… μάγκας», είπε σε εξαιρετικά έντονο ύφος ο Δ. Καμπουράκης, ενώ ο Γιώργος Οικονομέας προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τον Δ. Καμπουράκη να επαναλαμβάνει συνεχώς την φράση «έτσι κατάντησαν τα πανεπιστήμια»...