«Έφτασα πολύ κοντά στον θάνατο και αυτό με έχει κάνει να βλέπω την ζωή αλλιώς», εξομολογείται ο Νίκος Χατζηνικολάου και αποκαλύπτει μία λεπτομέρεια της ζωής του άγνωστη στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, μιλά για την κατάσταση στο Alter, υποστηρίζει πως δεν θα επέστρεφε στο Mega έτσι όπως είναι σήμερα και αναφέρεται στην κατάσταση της χώρας μας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Down Town», ο άνκορμαν επισημαίνει πόσο τον άλλαξε ο ερχομός των δύο γιών του. «Όλα τα πράγματα τα χαίρομαι διαφορετικά. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι τον τελευταίο καιρό πέρασα μια μεγάλη περιπέτεια υγείας. Έφτασα πολύ κοντά στον θάνατο... πλέον, μιζεριάζω λιγότερο, γκρινιάζω λιγότερο και έχω πιο αισιόδοξη και θετική ματιά», αναφέρει.

«Η δημοσιότητα μου πήρε αρκετά πράγματα, στην ιδιωτική μο�� ζωή με καταπίεσε πολλές φορές. Από ένα σημείο και έπειτα πήρα την απόφαση να μην δίνω συνεντεύξεις κι αυτό γιατί θεωρώ πως πρέπει να μιλάω με την δουλειά μου», λέει ο Νίκος Χατζηνικολάου στην πρώτη του συνέντευξη εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως προσθέτει, σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του είναι η οικογένειά του, λέγοντας πως με την σύζυγό του δεν υπάρχει μόνο το ερωτικό στοιχείο, αλλά παράλληλα εκείνη είναι στο πλευρό του και ως σύμβουλος. Επίσης, οι δυό γιοί του τον βοηθούν να έχει μια πιο ισορροπημένη ζωή και, για τον λόγο αυτό, «έχω προστατεύσει το Σαββατοκύριακό μου για να είμαι μαζί τους και καθημερινά περνάμε μαζί έστω και μισή ώρα».

«Έγινα διευθυντής. Έγινα και πρόεδρος σε κανάλι και διευθύνων σύμβουλος. Και τα απομυθοποίησα όλα. Για μένα έχει πιο μεγάλη σημασία το δημοσιογραφικό περιεχόμενο, η ουσία των πραγμάτων... Επιστρέφω εκεί απ’ όπου ξεκίνησα: με νοιάζει να κάνω ωραίες εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, να γράφω ωραία άρθρα. Και δεν με νοιάζει καθόλου το παιχνίδι εξουσίας που υπάρχει στα media. Το θεωρώ φθοροποιό και ανούσιο», συνεχίζει ο άνκορμαν.

Όπως υποστηρίζει, οικονομική επιφάνεια δεν κέρδισε όλα αυτά τα χρόνια. «Το πόθεν έσχες μου είναι ευκόλως επισκέψιμο από τον καθένα - υπάρχει μόνο ένα ωραίο σπίτι και τίποτα άλλο. Ακόμα και ο τραπεζικός μου λογαριασμός έχει ένα ποσό που δεν αρκεί για περισσότερες από δύο μισθοδοσίες στην εταιρεία μου. Κι αυτό γιατί τα χρήματα δεν ήταν ποτέ η κεντρική μου επιδίωξη. Ακόμη δεν είναι. Δεν με ενδιαφέρει», δηλώνει.

Αναφερόμενος στο Alter, ο κ. Χατζηνικολάου επισημαίνει πως έγιναν λάθη και υπήρξε κακή διαχείριση. Προσθέτοντας πως είναι απλήρωτος όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δεν κρύβει ότι του έγιναν προτάσεις από άλλα κανάλια, όμως, προτίμησε να περιμένει τις εξελίξεις στο Alter. «Εννοείται πως δεν πρόκειται να μείνω για πάντα κάπου όπου δεν θα πληρώνομαι. Είμαι εργαζόμενος δημοσιογράφος, δεν είμαι χομπίστας», καταλήγει.

Θα επέστρεφε άραγε στο Mega; «Στη ζωή δεν λέω ποτέ “όχι”. Όμως, στο Mega, όπως είναι σήμερα, θα δυσκολευόμουν πολύ να γυρίσω. Πιστεύω ότι δεν χωράω σε αυτό το δελτίο ειδήσεων», λέει χαρακτηριστικά.

Πώς όμως σχολιάζει την ανατροπή στα νούμερα της AGB για τα κεντρικά δελτία, που έφερε η επιστροφή του; «Αυτό το είδατε εσείς. Δεν ανέτρεψα τίποτα. Και πέρυσι το ίδιο σκηνικό ήταν. Και πέρυσι, με το που σταμάτησε να υπάρχει το leadinτου σίριαλ του Mega, άρχισε να βγαίνει πρώτο το δελτίο του Alter. Να σου θυμίσω ότι και παλιότερα, στον Alpha, ήταν πάλι πρώτο το ��ελτίο μου απέναντι σε εκείνο του Mega. Και όχι μόνο το καλοκαίρι. Και μες στο καταχείμωνο».

Επίσης, ο κ. Χατζηνικολάου δεν διστάζει να πει πως, αν χρειαζόταν, θα έπαιζε τα ρέστα του στο Alter δίνοντας λύση μέσω του Real Group. «Ναι, είμαι πολύ τρελός. Αλλά η τρέλα μου συνίσταται στην τόλμη μου, όχι στην απρονοησία μου. Είμαι τολμηρός, δεν είμαι απερίσκεπτος», αναφέρει.

Όσον αφορά τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αναφέρει: «η αλήθεια είναι πως έχουμε χρεοκοπήσει ήδη. Η περίπτωσή μας είναι αυτή του ασθενούς που βρίσκεται στην Εντατική και τον κρατούν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη», σχολιάζει για την κατάσταση της χώρας μας. Παράλληλα, υποστηρίζει πως «μία κυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων 4 - 5 βασικά πράγματα θα μπορούσε να τα κάνει. Νομίζω πως όλοι είμαστε σύμφωνοι ότι κάποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στη χώρα, όμως, δεν πρόκειται να γίνουν όσο κυβερνάει ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα διότι, απλούστατα, η ιδεολογία τους είναι η θεωρία του πολιτικού κόστους».

Τον ερχόμενο Οκτώβριο ο Νίκος Χατζηνικολάου θα γίνει 50 ετών. Τι νιώθει γι’ αυτό το κομβικό σημείο της ζωής του; «Αν και δουλεύω από τα 21 μου, νιώθω ότι είμαι στη μέση της διαδρομής μου, πολύ δυνατός και πολύ δημιουργικός. Νιώθω νέος».