πρώτη ανάρτηση: 24 - 07 - 2011, 23:33

Συνέντευξη στην οπ��ία μίλησαν για την τηλεθέαση, τον λαϊκισμό αλλά και τις εκπομπές infotainment έδωσε στο "TV Έθνος" το δημοσιογραφικό δίδυμο, Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Δημήτρης Τάκης.


Οι δύο δημοσιογράφοι που επί πέντε χρόνια μας κρατούν συντροφιά τα πρωινά του καλοκαιριού με την εκπομπή «Πρωινό Mega» δηλώνουν πως δεν αισθάνονται αντικαταστάτες των Καμπουράκη-Οικονομέα.


Ι. Χ.: «Στην ενημέρωση και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους που οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες και σημαντικές σημασία έχει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας να υπάρχει σοβαρή, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη ενημέρωση…»


Δ.Τ.: «Σε έναν τηλεοπτικό σταθμό όπως το Mega, η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση είναι αλυσίδα που δεν σπάει και παρέχεται όλο τον χρόνο χωρίς διακοπές».


Χασαπόπουλος και Τάκης εξομολογούνται πως φυσικά και έχουν υπάρξει μεταξύ τους στιγμές έντασης ενώ και οι δύο λένε όχι στον λαϊκισμό και στις φωνές (δηλαδή να ανεβάσουν τους τόνους στον αέρα της εκπομπής)….


Επιπλέον ασκούν κριτική στις εκπομπές infotainment.


Ι. Χ.: «Η ανάγκη γέννησε αυτές τις εκπομπές σε ορισμένα τηλεοπτικά μέσα. Δεν θεωρώ πάντως ότι περπάτησαν αυτά τα σχήματα. Για μια δυο σεζόν μπορεί να φάνηκε ότι φέρνουν νούμερα, αλλά δεν μπορείς να μπλέκεις συνεχώς τις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος με τις μυγορουφήχτρες.»


Δ.Τ.: «Πιστεύω ότι στην ζωή αυτή δεν είναι όλοι κατάλληλοι για τα πάντα. Καλώς ή κακώς, νομίζω ότι μπορώ να παρουσιάσω και να σχολιάσω μια αμιγώς πολιτική είδηση καλύτερα από το να κάνω μια συνέντευξη με κάποιο νυχτερινό σχήμα της παραλιακής ή να αναλύσω τις τελευταίες εξελίξεις στους γάμους και τα διαζύγια των διασήμων.»


Τέλος σημειώνουν και οι δύο πως η τηλεθέαση δεν είναι αυτοσκοπός αλλά όπως τονίζει ο Δημήτρης Τάκης, «αυτοσκοπός θα έπρεπε να είναι ο σεβασμός στον τηλεθεατή και στην νοημοσύνη του».