Συνεχίζει να γράφει ιστορία το Black Panther - Η πρώτη ταινία στη Σαουδική Αραβία μετά από 35 χρόνια

Επέστρεψε το σινεμά στη χώρα μετά την άρση της απαγόρευσης

Το χολιγουντιανό φαινόμενο «Black Panther», η νέα ταινία της Marvel η οποία εκθρόνισε τον «Τιτανικό» από την 3η θέση των πιο εμπορικών ταινιών όλων των εποχών στις ΗΠΑ, συνεχίζει να γράφει ιστορία.

«Ο Μαύρος Πάνθηρας» είναι το πρώτο φιλμ που προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Σαουδική Αραβία, μετά την άρση της 35χρονης απαγόρευσης των κινηματογράφων στη χώρα.

Την μεγάλη αμερικανική εμπορική επιτυχία που προβλήθηκε σε μία νέα κινηματογραφική αίθουσα στο Ριάντ (κατασκευάστηκε από την αμερικανική εταιρεία AMC Entertainment) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μόνο κάποιοι τυχεροί –ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, διπλωμάτες και προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου – που  είχαν προσκλήσεις. Από τον Μάιο και έπειτα οι προβολές θα είναι πλέον ανοιχτές και στο ευρύ κοινό.

Όταν άρχισε η ταινία, οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ παράλληλα έτρωγαν ποπ κορν, όμως αρμόζει σε τέτοιες περιστάσεις.

Σημειώνεται ότι το σαουδαραβικό καθεστώς πιστεύει πως το άνοιγμα των κινηματογραφικών αιθουσών θα φέρει στην οικονομία περισσότερα από 24 εκ. δολάρια και θα δημιουργήσει περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας έως το 2030. Μάλιστα, μέχρι τότε σκοπεύει η χώρα να έχει περίπου 300 σινεμά, τα οποία θα αντιστοιχούν σε 2.000 αίθουσες. 

Το βασίλειο του Κόλπου προχώρησε στην απαγόρευση των κινηματογράφων στις αρχές της δεκαετίας του '80, κάτω από τις πιέσεις της σαουδαραβικής κοινωνίας, η οποία είχε αρχίσει να υιοθετεί μία πιο σκληρή ερμηνεία της ισλαμικής πίστης. 

Πηγή φωτο και βίντεο: AP

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top