Κωνσταντίνος Συμεωνίδης: Η καριέρα στο Δουβλίνο, η μετά-MasterChef εποχή και η απάντηση στον Τζώρτζη!

Η συνέντευξή του στο star.gr

Η μαγειρική για πολλούς είναι τέχνη, για άλλους είναι... έρωτας! Όταν κάποιος αγαπά πραγματικά το φαγητό, τότε αυτό γίνεται μια καθημερινή απόλαυση που μπορεί να «απογειώσει» τον ουρανίσκο μας.

Αυτό φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης που μας συστήθηκε μέσα από το MasterChef και για πολλούς θεωρούνταν το απόλυτο φαβορί.

Ωστόσο, μια κακή του στιγμή κατά τη δοκιμασία αποχώρησης, όταν και διαγωνιζόταν απέναντι στον Τζώρτζη, τον έθεσε εκτός του διαγωνισμού μαγειρικής.

Ο 32χρονος παίκτης από τις Σέρρες παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο star.gr.

Εργαζόταν στις Ευρωπαϊκές κεντρικές εγκαταστάσεις της Google στο Δουβλίνο, όπου ετοίμαζε τις σπεσιαλιτέ του για το προσωπικό και τους επισκέπτες, όταν αποφάσισε να λάβει μέρος στο MasterChef.

Γνωρίζουμε ότι είχες μια πολύ καλή επαγγελματική πορεία στο Δουβλίνο. Τι σε  έκανε να τα αφήσεις όλα αυτά πίσω και να αποφασίσεις να μπεις στο MasterChef;

Στο Δουβλίνο η καθημερινότητα μου ήταν πολύ σταθερή, με μια καλή δουλειά κι έναν αξιοπρεπή μισθό. Ήταν όμως ο νόστος για την Ελλάδα ο λόγος που με τράβηξε πίσω. Θα επέστρεφα όπως και να είχε, όμως το MasterChef αποτέλεσε την αφορμή για να το κάνω μια ώρα αρχύτερα.

Έκανες φίλους μέσα στο παιχνίδι; Με ποιους θα συνεχίσεις να κάνεις παρέα και μετά το τέλος του διαγωνισμού μαγειρικής;

Ναι, θεωρώ πως έκανα φίλους μέσα από τον διαγωνισμό. Όταν με κάποιους ανθρώπους περνάς παρέα κάποιες ιδιαίτερες καταστάσεις, τότε δένεσαι πιο εύκολα. Μέσα από το MasterChef είχα την τύχη να γνωρίσω όχι μόνο τους συνδιαγωνιζόμενους, αλλά και πάρα πολλούς ανθρώπους που η θέση τους δεν είναι μπροστά από την κάμερα, πάρα μόνο βρίσκονται πίσω από αυτές για να συντονίσουν και να δημιουργήσουν όλο αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Με κάποιους από αυτούς ερχόμασταν σε καθημερινή επαφή. Από τους παίκτες σίγουρα θα ξεχωρίσω τον Κώστα Σεφερίδη, τον Βασίλη, τον Σελίμ, τον Τιμολέων και φυσικά τον Αργύρη. Είναι πολύ πιθανό ακόμα και να συνεργαστούμε σε επαγγελματικό επίπεδο με κάποιους. Δεν είναι οι μόνοι που τους θεωρώ κοντά μου. Πολύ καλές σχέσεις έχω και με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν έχω κρατήσει καμία κακία ούτε κι αίσθημα εκδικητικότητας απέναντι σε κανέναν. Σίγουρα θα επιδιώξω να βρεθώ με όλα τα παιδιά και σίγουρα με ενδιαφέρει η επαγγελματική τους συνέχεια! Ίσως εξαίρεση να αποτελεί ο Τζώρτζης που απλώς μου είναι αδιάφορο το τι θα κάνει και το που θα τον βγάλει ο δρόμος.

Έχει δημιουργηθεί άσχημο κλίμα για τον Τζώρτζη. Κι εσύ είδαμε ότι δεν περίμενες τα σχόλια που έκανε για εσένα. Πώς ένιωσες όταν κατάλαβες τι είχε συμβεί; Τι θα κάνεις όταν τον συναντήσεις από κοντά;

Ένιωσα αρχικά απογοητευμένος και προδομένος από τον Τζώρτζη και στη συνέχεια ένιωσα μια απαξίωση. Το σημαντικό δεν είναι το τι ένιωσα εγώ,  αλλά ότι ο ίδιος χαλάει την εικόνα του τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό. Είναι κρίμα, καθώς από ότι μας έχει πει είχε μια πολύ καλή θέση ως Head chef σε ένα ξενοδοχείο στην Τζιά. Ίσως να μην του βγήκε σε τόσο καλό η συμμετοχή του στον διαγωνισμό τελικά, ίσως θα ήταν καλύτερο απλά να συνέχιζε την οποία επαγγελματική πορεία είχε. Αν τον δω θα ήθελα να μιλήσουμε οι δυο μας και να μου εξηγήσει για ποιον λόγο είχε αυτή την συμπεριφορά και παρουσίαζε κάτι διαφορετικό μπροστά μας σε σχέση με αυτό που έβγαζε στα Q.

Τι σου λείπει από το MasterChef και τι όχι;

Μου λείπει πολύ το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ μας, οι μαγειρικές προκλήσεις που είχαμε να αντιμετωπίσουμε είτε μέσα στην κουζίνα του MasterChef, είτε στις εξωτερικές δοκιμασίες που πάντα μας εξέπλητταν ευχάριστα. Θα μου λείψει οπωσδήποτε η κριτική των τριών καταξιωμένων chef, ελπίζω να με τιμήσουν με την επίσκεψή τους σε όποιο μέρος επιλέξω να δουλέψω και να συνεχίσουν να μου λένε την άποψη τους για το φαγητό που θα κάνω! Αυτό που δε θα μου λείψει είναι οι αυστηρές συνθήκες εγκλεισμού και αποκοπής από τον έξω κόσμο!

Με ποιους από τους τρεις κριτές θα συνεργαζόσουν;

Θα συνεργαζόμουν με πολύ μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια και με τους τρεις, καθώς τους θεωρώ εξαιρετικούς επαγγελματίες, τον καθένα σε αυτό που κάνει. Αν θα έπρεπε να επιλέξω έναν μόνο, τότε ίσως έχω μια παραπάνω αδυναμία στην κουζίνα του κ. Κοντιζά. Και τι δε θα έδινα όμως για να μάθω από τις δεξιότητες και τεχνικές που κατέχει ο κ. Κουτσόπουλος ή να πάρω από τις μαγειρικές εμπειρίες και τα μυστικά του κ. Ιωαννίδη!

Σε βοήθησε ο διαγωνισμός μαγειρικής; Τι θα κάνεις από εδώ και στο εξής;

Με βοήθησε σε προσωπικό επίπεδο, καθώς η επαφή με τους συμπαίκτες υπό αυτές τις συνθήκες με έμαθε να αποκωδικοποιώ τους ανθρώπους ακόμα καλύτερα. Με βοήθησε μαγειρικά, γιατί βρέθηκα σε καταστάσεις μαγειρικής και χρονικής πίεσης με τρόπο τέτοιο που σε μια επαγγελματική κουζίνα δε θα συνέβαινε.

Επίσης δέχτηκα τόσο εύστοχη και ειλικρινή κριτική από τους κριτές που και πάλι δε μου έχει συμβεί μέχρι τώρα στην επαγγελματική μου πορεία. Ειδικά, η τελευταία δοκιμασία με βοήθησε πολύ και ίσως με έκανε να αναθεωρήσω κάποια πράγματα γύρω από το φαγητό. Να ανοίξω το γαστρονομικό μου φάσμα. Δεν έχω επιλέξει ακόμα το επόμενο μου επαγγελματικό βήμα, δε θέλω και να βιαστώ βέβαια. Υπάρχουν κάποιες προτάσεις και κάποιες πόρτες που είναι ανοιχτές και σύντομα θα αποφασίσω προς τα πού θα κινηθώ.

Πώς θα σου φαινόταν μια μαγειρική εκπομπή; Ή μάγειρας σε ένα πρωινό;

Είναι κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Στην περίπτωση που θα το έκανα, θα είχε δευτερεύουσα θέση, αφού έχω πολύ όρεξη για να ασχοληθώ με το φαγητό σε επίπεδο που δε θα μπορούσε να υποστηρίξει μια πρωινή τηλεοπτική εκπομπή τεχνικά. Θα με γοήτευε όμως ένα project το οποίο θα συνδύαζε το φαγητό με τα ταξίδια (οι δύο μεγάλες μου αγάπες) και τη γνωριμία της διαφορετικής κουλτούρας διαμέσου του φαγητού.

Φανταζόσουν ότι θα γίνεις καρικατούρα;

Βγαίνοντας από τον διαγωνισμό, είδα στα social media ότι κάποια από τα παιδιά πέσανε "θύματα" του εκπληκτικού ταλέντου και της πένας του Πάνου Ιατρίδη, τον οποίο και ακολούθησα στο Instagram βλέποντας την ωραία δουλειά του. Την ίδια μέρα ο ίδιος μου έστειλε προσωπικό μήνυμα προειδοποιώντας με πως έρχεται η σειρά μου! Όντως μετά από λίγες μέρες είδα την καρικατούρα μου, που με τόσο ταλέντο και μεράκι ο ίδιος έκανε! Η επόμενη ελπίζω να είναι από τον Βασίλη τον Χατζόπουλο, γιατί η μαγειρική δεν είναι το μόνο του ταλέντο!

Ποιους βλέπεις στον τελικό;  Ποιος πιστεύεις ότι θα είναι ο νικητής;

Όπως έχω ξαναπεί θέλω πολύ να δω τον Τιμολέοντα και τον Αργύρη στον τελικό γιατί πιστεύω πως το αξίζουν και μαγειρικά, αλλά έχουν επιδείξει και τον περισσότερο ζήλο για να το καταφέρουν βασιζόμενοι καθαρά στις μαγειρικές τους ικανότητες και όχι σε στρατηγικές κινήσεις τακτικής! Θέλω πολύ να δω νικητή τον Αργύρη, γιατί πιστεύω πως είναι ο πιο ολοκληρωμένος μαγειρικά από αυτούς που μείνανε μέσα στον διαγωνισμό!

 

Της Μίτση Σκέντζου
e-mail: mskentzou@star.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top