5 κανάλια + 1 πρωτοεμφανιζόμενη εταιρεία οι 6 υποψήφιοι για 7 τηλεοπτικές άδειες

Η προσφυγή των τηλεοπτικών σταθμών στο ΣτΕ

6 είναι τελικά οι υποψήφιοι για τις 7 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Η προθεσμία έληξε σήμερα το μεσημέρι ενώ δεν θα γίνει δημοπρασία από τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι είναι λιγότεροι από τις διαθέσιμες άδειες.

Διαβάστε επίσης: Οι 6 φάκελοι για τις τηλεοπτικές άδειες – Τι γίνεται τώρα

 ΣΚΑΙ, STAR,ALPHA, ANTENNA, E KAI Η ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»  ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΦΑΚΕΛΟΥΣ

Η διαδικασία έληξε και οι σφραγισμένοι φάκελοι βρίσκονται πλέον στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο σε διάστημα 45 ημερών πρέπει να ανακηρύξει τους τελικούς υπερθεματιστές.

Ενδιαφέρον για να αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια εκδήλωσαν 5 από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς και μία πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία.

 Οι υποψήφιοι είναι:  

-Η εταιρία  Ειδήσεις Nτοτ Kομ, δηλαδή ο τηλεοπτικός σταθμός  (ΣΚΑΙ)

-Η Νέα Τηλεόραση Α.Ε. , το (Star Channel)

-Η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.

-Η εταιρία Antenna TV Α.Ε.

-Η Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. , δηλαδή το κανάλι “E”,  συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη (φωτό)

-Και η νεοσύστατη εταιρία Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, πιθανότατα του Φίλιππου Βρυώνη,  ο οποίος κατείχε το Ε μέχρι που το πούλησε στον Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε ακόμη:  To STAR κατέθεσε πλήρη φάκελο για τηλεοπτική άδεια

ΟΙ 6 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η «ΟΡΦΑΝΗ» ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

«Προφανώς υπάρχει μία μετοχική σύνθεση, μέτοχος αυτής της εταιρείας μέτοχος άλλη εταιρεία κυπριακή και εκείνης της εταιρείας μέτοχος άλλη εταιρεία επίσης κυπριακή και εκείνης της εταιρείας μέτοχος ένα πρόσωπο» δήλωσε ο Μάκης Γιομπαζολιάς, πρόεδρος της  Τηλεοπτικής Ελληνικής.

 «Όπως γνωρίζετε το κανάλι έχει μπει σε μία νέα εποχή. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε ένας από τους νέους παίκτες στην τηλεοπτική αγορά» ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Δημαρέλης, διευθύνων σύμβουλος του Ε.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

 «Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις.  

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ

Η διαδικασία  πάντως έχει δρόμο ακόμη για να ολοκληρωθεί αφού στις 2 Μαρτίου εκκρεμεί η εκδίκαση στο ΣτΕ των προσφυγών 4 τηλεοπτικών σταθμών , των  Αntenna, Alpha, Star και Σκάι εναντίον του διαγωνισμού

Στο μεταξύ  θα εξεταστούν ενδελεχώς οι φάκελοι και τα πόθεν έσχες. Η αποσφράγιση των  6 φακέλων θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί  παρουσία των ενδιαφερομένων.

 ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Την άδεια που έμεινε «ορφανή», μπορεί να τη διεκδικήσει οποιοσδήποτε επιθυμεί κι έχει τα ουσιαστικά προσόντα έως ότου προκηρυχθούν οι θεματικές άδειες, χωρίς αυτό χρονικά να έχει προσδιοριστεί. Το τίμημα που πρέπει να καταβάλει κάθε υπερθεματιστής είναι 35 εκ. ευρω σε βάθος 10ετίας.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top