Η ζωή του Λάμπρου Βακιάρου μετά τη νίκη στο MasterChef: Τα 50.000 ευρώ, η τηλεόραση και το ταξίδι στην Ιαπωνία

Όσα αποκάλυψε στο star.gr ο "ΜasterChef" της Ελλάδας

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Λάμπρος Βακιάρος, κατέκτησε τον τίτλο που διεκδίκησαν χιλιάδες. Έγινε ο νέος ΜasterChef της Ελλάδας, κερδίζοντας παράλληλα το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Έξι μήνες μετά τον γευστικό τελικό και με αφορμή την πρεμιέρα του MasterChef 2, τον μεγαλύτερο τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής που προβάλλεται από το Star, ο 26χρονος ΜasterChef, τον οποίο πλέον απολαμβάνουμε στη «Φωλιά των Κου Κου», αποκαλύπτει αποκλειστικά στο star.gr πόσο έχει αλλάξει η ζωή του το τελευταίο διάστημα, πώς θα αξιοποιήσει τα χρήματα που κέρδισε και τι… «μαγειρεύει» για το μέλλον, ενώ δίνει τις συμβουλές του στους νέους διαγωνιζόμενους του παιχνιδιού. 

(Ο Λάμπρος Βακιάρος με τους κριτές του MasterChef 2)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάμπρος Βακιάρος: Ο νικητής του MasterChef αποκαλύπτεται στο star.gr- «Θέλω να εντυπωσιάσω την Μενεγάκη με τη μαγειρική μου»

 

Πώς είναι η ζωή σου έξι μήνες μετά τον τελικό του MasterChef; Σε αναγνωρίζουν πια στο δρόμο;

Η ζωή μου πλέον έχει πάρει μια εντελώς διαφορετική πορεία από ότι είχα συνηθίσει στο παρελθόν και το πιο σημαντικό είναι ότι μου αφήνει όλο το πεδίο ελεύθερο να δημιουργήσω. Ναι μπορώ να πω ότι συνέχεια με αναγνωρίζουν και σε αυτό σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο είναι η προβολή που έχω και από την εκπομπή στην όποια μαγειρεύω 4 φορές την εβδομάδα πλέον. 

Πλέον σε βλέπουμε στην εκπομπή του Star «Στη Φωλιά των Κου Κου» να μαγειρεύεις τις δικές σου συνταγές! Η τηλεόραση ήταν ένας από τους στόχους σου; Τι άλλα όνειρα έχεις για το μέλλον;

 Ναι! Το ‘’Κου Κου‘’ είναι μια  πρωτόγνωρη εμπειρία γα μένα που σίγουρα έχει να μου δώσει πάρα πολλά. Υπάρχει εξαιρετικό κλίμα με τους συνεργάτες και ακόμα καλύτερο με την Κατερίνα και τον Κρατερό! Βέβαια σαν δουλειά, είναι αρκετά πιο ‘’ζόρικη’’ από ότι φαίνεται καθώς το 80% μπορεί και παραπάνω γίνεται πίσω από τις κάμερες και απαιτεί πολύ χρόνο.

Αν με ρώταγες πριν ένα χρόνο ίσως να σου έλεγα ότι δεν είναι και  στους πρώτους στόχους μου η τηλεόραση γιατί πολύ απλά δεν είχα φανταστεί όλο αυτό που έγινε όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν.  Πλέον μπορώ να πω με ακρίβεια ότι κάθε δεδομένη στιγμή μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε παρακάτω αρκεί να καταλάβουμε τι είναι αυτό. Είναι κάτι σαν πίστες από τα videogames. Αν δεν καταλάβεις πώς να την περάσεις μένεις στην ίδια. (Γέλια) 

Πώς αποφάσισες να αξιοποιήσεις τα 50.000 ευρώ που κέρδισες;

Το έπαθλο θα είναι ένα πολύ μεγάλο μαξιλαράκι για εμένα και ξέρω ότι δεν μου το έχει χαρίσει κανείς. Αν τώρα είμαι 26 μπορώ να σου πω ότι τα τελευταία 7 χρόνια έχω επενδύσει τεράστιο χρόνο, χρήματα και ιδρώτα για να μπορέσω να φτάσω σε ένα επαγγελματικού επιπέδου μαγειρικό προφίλ. Πραγματικά όμως είναι μαγικό το συναίσθημα του να ανταμείβονται τελικά κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι κόποι και το μόνο που χρειάζεται είναι να μην χάνεται η ορμή.

Σίγουρα θα δώσω κάποια χρήματα στην μητέρα μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να προχωρήσω. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξω να επενδύσω αυτά τα χρήματα στο να αναπτύξω τον εαυτό μου περισσότερο μαγειρικά και μη. Ένα από τα πράγματα που θα κάνω σίγουρα είναι να κάνω ένα ταξίδι στην Ιαπωνία και κάποια σεμινάρια πάνω στην κουζίνα αυτή όπου είναι και η αγαπημένη μου. 

Αν γύριζες το χρόνο πίσω, θα πήγαινες ξανά στο Master Chef;

Χτες!!! Τώρα αν μου έλεγες πάμε έτσι όπως είσαι πάλι μέσα,  είχα φύγει σφαίρα!

 Μετά τη νίκη σου στο MasterChef συναντήθηκες με τον Άκη Πετρετζίκη. Πώς προέκυψε αυτή η συνάντηση;

 Μέσα στα πολλά μηνύματα που βρήκα την ημέρα μετά τον τελικό, βρήκα και ένα μήνυμα από τον Άκη που μου έδωσε συγχαρητήρια και με προσκάλεσε στο μαγαζί του να γνωριστούμε. Ωραία κίνηση!  Έτσι και έγινε!

(O παλιός και ο νέος... MasterChef) 

 Ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες στου διαγωνιζόμενους του MasterChef 2?

Το Νο1 είναι ο στόχος όχι μόνο στο παιχνίδι γενικά στην ζωή μας. Αν δεν έχεις στόχους είναι σαν να μπαίνεις μέσα στο αμάξι σου και να προχωράς χωρίς να ξέρεις που θες να πας. Αυτό που μπορώ να πω με ακρίβεια είναι ότι το MasterChef δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής. Θέλει έξυπνες κινήσεις, να ξέρεις πότε πρέπει η πότε δεν πρέπει να δώσεις πράγματα και να είσαι συνέχεια συγκεντρωμένος στις δοκιμασίες.   

 Σε ποιο εστιατόριο μπορούμε να σε βρούμε για να απολαύσουμε τα πιάτα σου;

 Προς το παρόν δεν έχω κάποια μόνιμη συνεργασία με κάποιο μαγαζί στο οποίο να έχω αναλάβει την κουζίνα του, λειτουργώ περισσότερο με event και αυτή την στιγμή κάθε Τετάρτη βρίσκομαι στο ‘’Geluk’’ στην Ηλιούπολη όπου κάνουμε μια βραδιά sushi. Επίσης στο Sushi Bar  ΒΟΑ στην Ν. Σμύρνη έχω δημιουργήσει ένα ‘Exclusive’ κατάλογο με δικές μου δημιουργίες. Σύντομα όμως θα ακολουθήσουν διάφορα. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Της Στέλλας Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top