Ζαμπούνης: «Έκανα 15 γραμμάρια κοκαΐνης μόνος μου»

Η εξομολόγησή του για τον εθισμό του στα ναρκωτικά

Ο Ζαμπούνης ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη

Τον εθισμό του στα ναρκωτικά εξομολογήθηκε μέσα από ένα κείμενό του ο Χρήστος Ζαμπούνης, παίρνοντας αφορμή από την υπόθεση του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στο Κολωνάκι.

Στο άρθρο με τίτλο «Αμάρτησα για το παιδί μου», ο Χρήστος Ζαμπούνης παραθέτει απόσπασμα από το αυτοβιογραφικό του βιβλίο «Ιστορίες ενός Παιδήλικα».

«Πρωτοείδα κοκαΐνη σε ηλικία δεκαοκτώ ετών. Κάτι γνωστοί με κάλεσαν στο σπίτι ενός άλλου γνωστού –ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε– κι εκεί έκανε την εμφάνισή του ένας ασημένιος δίσκος με μικρούς λόφους λευκής σκόνης. “Θέλεις να δοκιμάσεις;” με ρώτησε ευγενικά ο οικοδεσπότης. “Όχι ευχαριστώ”, απήντησα δίχως ίχνος αμηχανίας. Η άρνησή μου ήταν εξόχως ιδεολογική. Πίστευα ακράδαντα –και το πιστεύω ακόμη– ότι τα ναρκωτικά είναι μια επαχθής εξάρτηση, που εμποδίζει τον άνθρωπο να ζήσει και να σκεφθεί καθαρά», γράφει ο κ. Ζαμπούνης.

Η… «αντίσταση» όπως λέει κράτησε 15 ολόκληρα χρόνια με ένα μικρό διάλειμμα στο στρατό, όπου «για πρώτη φορά μαστούρωσα από την παθητική εισπνοή».

«Το πραγματικό οχυρό έπεσε μετά τον βίαιο χωρισμό με τη μητέρα της κόρης μου και την εξαφάνισή τους προς άγνωστη κατεύθυνση (αργότερα έμαθα ότι ζούσαν στη Νέα Υόρκη επί της οδού Prince στο Soho). Το έδαφος ήταν πρόσφορο. Ήμουν μόνος, ήμουν σε συναισθηματικό αδιέξοδο και είχα όλα τα ψυχολογικά προβλήματα του κόσμου. Είχα ανάγκη από μία νέα πραγματικότητα, διότι δεν μπορούσα να διορθώσω την παλαιά. Στην αρχή ξεκίνησα δειλά –κάτι τσιγαριλίκια με παρέα– και στη συνέχεια έγινα πλήρως εξαρτημένος από τη “λευκή θεά”, την κοκαΐνη. Τ’ αποτελέσματα, όπως δύναται ν’ αντιληφθεί και ο πλέον αφελής νους, ήταν τραγικά, τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα», συνεχίζει.

Συγκλονιστική είναι τέλος η περιγραφή για το πώς αποφάσισε να κόψει τα ναρκωτικά.

«Ένα σαββατοκύριακο ταξίδεψα στην Αθήνα κι έκανα αυτό που οι Αγγλοσάξονες ονομάζουν “drug party”: κλείστηκα στο σπίτι μου και κατενάλωσα, ο αθεόφοβος, δεκαπέντε γραμμάρια μόνος! Πήγα να πεθάνω. Εκείνες τις ημέρες, ως εκ συμπτώσεως, συνελήφθη στο ανατολικό αεροδρόμιο, επιστρέφοντας από το Άμστερνταμ, ο προμηθευτής μου. Ο κύριος λόγος όμως της απεμπλοκής μου από τα ναρκωτικά ήταν ότι ξαναβρήκα την κόρη μου. Η περιπέτεια είχε διαρκέσει σχεδόν τρία χρόνια, όσο και η απώλειά της».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top