Λάμπρος Βακιάρος: "Είναι διαφορετικό να είσαι στην κουζίνα του MasterChef από ότι του πρωινού"

Όσα δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr

Ο Λάμπρος Βακιάρος μιλάει στο star.gr

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την ημέρα που ο Λάμπρος Βακιάρος μπήκε στη ζωή μας.

Πρώτα ήταν απλά ένας από τους διαγωνιζόμενους στο παιχνίδι μαγειρικής του STAR, MasterChef, στη συνέχεια αναδείχθηκε ο νικητής του σόου και πλέον η παρουσία του είναι και πάλι «έντονη» στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, μιας τον βλέπουμε πίσω από τον πάγκο της κουζίνας «Στη φωλιά των Κου Κου».

«Είναι εντελώς διαφορετικό το να είσαι στην κουζίνα του MasterChef και το να είσαι στην κουζίνα του πρωινού. Στο παιχνίδι έπρεπε συνέχεια να αναπτύσσεις τις δεξιότητές σου για να φτάσεις λίγο παραπάνω, εδώ τώρα είναι διαφορετικό το κομμάτι. Πρέπει να δίνεις συνταγές που θα θέλει να κάνει ο κόσμος, αυτό έχω στο μυαλό μου. Να είναι συνταγές που κάποιος θα θέλει να εκτελέσει. Να μην είναι δύσκολες και πολύ ψαγμένες», δήλωσε αρχικά στο star.gr που τον συνάντησε στα παρασκήνια της εκπομπής.

Από την άλλη, όπως ξεκαθάρισε, θέλει να περάσει και το δικό του στυλ. «Ασχολούμαι πολύ με το πιο υγιεινό κομμάτι της εκπομπής. Όσο μπορεί βέβαια να παρουσιαστεί αυτό σε μια πρωινή εκπομπή. Προσπαθώ να βάλω αυτή την πινελιά μου. Δεν μου αρέσει, άλλωστε, να κάνω ό,τι κάνουν όλοι. Και το κομμάτι του wellness είναι κάτι που είναι στο lifestyle μου. Για όσους με ξέρουν και μέσα από το παιχνίδι, δε νομίζω να με έχουν ταυτίσει με πιο κλασικά φαγητά, όπως το παστίτσιο κλπ. Με έχουν ταυτίσει πιο πολύ με πιο ντελικάτες συνταγές, με σούσι, με ασιατικό. Θέλω να περάσω την τεχνογνωσία μου σα μάγειρας και επειδή η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά, με μικρά tips στην κάθε συνταγή, μπορούμε να έχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα και με πολύ απλά υλικά», εξήγησε.

Πριν βγει για πρώτη φορά στον αέρα της νέας πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής του STAR, μπήκε άραγε στον πειρασμό να δει σε βίντεο συναδέλφους του που έχουν περάσει από την αντίστοιχη θέση (μαγειρική σε πρωινή εκπομπή); «Να πω την αλήθεια είδα κάποια βίντεο για να καταλάβω πώς πρέπει να μιλάς. Από εκεί και πέρα, πιο πολύ παρακολουθώ τον εαυτό μου για να βλέπω τι κάνω λάθος, πώς θα ήθελα να το δω σαν τηλεθεατής. Γιατί το να βλέπεις άλλους είναι καλό εν μέρει, αλλά από την άλλη πρέπει να έχεις το δικό σου στυλ, όχι να αντιγράψεις. Οπότε αυτό που κάνω, είναι να βλέπω τον εαυτό μου περισσότερο», μας εξήγησε.

Όσο για το πώς του φαίνονται η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης; «Πολύ καλοί!», είπε αρχικά και τον ρωτήσαμε αν είναι και… φαγανοί! «Τρώμε κάθε μέρα πολύ! Ο Κρατερός ειδικά έρχεται κάθε μέρα 2-3 φορές για refill (γέλια). Είναι πολύ ευχάριστο περιβάλλον, μου αρέσει, υπάρχει ωραία ενέργεια με τα παιδιά», είπε, προσθέτοντας ότι δεν τον ενοχλεί το πρωινό ξύπνημα, μιας και «είναι ωραίο να ξεκινάς τη μέρα σου από νωρίς το πρωί».

Εκτός από το να είναι ωραίες στο… μάτι και στον ουρανίσκο οι συνταγές του, τι άλλο κοιτάει ο Έλληνας MasterChef; «Προσπαθώ να είναι οικονομικές οι συνταγές μου. Είναι πολύ σημαντικό. Όπως και το να είναι εργονομικές. Πολλές από τις συνταγές μου είναι με ένα σκεύος. Από τη μια, σε υψηλό επίπεδο μαγειρικής δεν μπορείς να κάνεις και κάτι super με μια κατσαρόλα, αλλά για να μαγειρεύεις στο σπίτι είναι ότι πρέπει. Και δε λερώνεις και πολλά σκεύη! Όλοι θέλουν, γρήγορες συνταγές, νόστιμές, έξυπνες, πολύ υγιεινές και σίγουρα οικονομικές!», απάντησε.

Ανάμεσα στους τηλεθεατές υπάρχουν και… πρωτάρηδες στην κουζίνα. Μπορούν να μάθουν να μαγειρεύουν παρακολουθώντας την ενότητα της μαγειρικής του; «Το θέμα στη μαγειρική δεν είναι να το έχεις αν δεν γνωρίζεις, αλλά να θες να το μάθεις. Έχω δει ανθρώπους που δε μαγειρεύουν και λένε εγώ δεν πρόκειται ποτέ να μαγειρέψω. Με αυτή τη νοοτροπία δε θα μάθεις ποτέ να μαγειρεύεις. Οπότε ξεκινάει από μέσα σου. Όπως συμβαίνει με όλα κι όχι μόνο με τη μαγειρική και το φαγητό».

 

της Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top