Nεοναζί ζητούν την απέλαση της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου από τη Σουηδία!

Με πλακάτ με τη φωτογραφία της βγήκαν στους δρόμους

Στόχος Σουηδών νεοναζί η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Στόχος Σουηδών νεοναζί είναι η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου καθώς με πλακάτ με τη φωτογραφία της δημοσιογράφου, ζητούν την απέλασή της από τη χώρα.

Όλα αυτό γίνεται επειδή η παρουσιάστρια από την Ελλάδα που ζει μόνιδα στη Σουηδία, δραστηριοποιείται έντονα υπέρ των μεταναστών και άλλων μειονοτήτων, κάτι που όπως φαίνεται ενοχλεί ακραίους κύκλους.

Η ίδια πάντως δεν το βάζει κάτω. Μέσω twitter, δημοσίευσε φωτογραφία από την συγκέντρωση των ακροδεξιών, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να δράσουν κατά αυτών των φαιονομένων.

Πριν λίγους μήνες, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου είχε μιλήσει στην ιστοσελίδα του fun club της eurovision infegreece.gr για το πρότζεκτ κατά του ρατσισμού που συμμετέχει.

«Εχω γράψει και στο βιβλίο μου «Σε ξένες γειτονιές» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα, αλλά και έχω μιλήσει αρκετές φορές σε συνεντεύξεις για τα βιώματα μου μεγαλώνοντας στο πιο φτωχό προάστειο της Σουηδίας, ως μεταναστόπουλο και Ελληνίδα στην ξενιτιά. Μοιράζομαι αυτές τις εμπειρίες με πολλούς άλλους από ομάδες που επίσης προσβάλλονται και αντιμετωπίζουν ρατσισμό. Είτε ανήκουν στην LGTBQ κοινότητα είτε ανάπηροι, είτε ανήκουν σε άλλες μειονότητες. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα ρατσιστικά χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα. Απειλές, άπειρα ψέμματα, άσχημες συμπεριφορές και ό,τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί κανείς συμβαίνουν, συμβαίνουν και σε μένα, αλλά και σε άλλους πολλούς. Κάποια στιγμή δεν άντεξα και αποφάσισα να κάνω ένα φιλμάκι.

Με κάλεσε ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής Franz Timmermans να δώσω μία ομιλία σε ένα συνέδριο στις Βρυξέλλες, οπότε το φιλμάκι είναι μία περίληψη από όσα είπα», είχε δηλώσει


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top