Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδημήτρη

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Παπαδημήτρης

Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και ειδικά τη σχολιογραφία, σχεδόν για εξήντα χρόνια, με την καυστική του σάτιρα και το ξεκαρδιστικό του χιούμορ. Ο λόγος για τον Δημήτρη Παπαδημήτρη, βετεράνο δημοσιογράφο και θεατρικό συγγραφέα, που απεβίωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 81 χρόνων.

«Μνήμη αγαθή θα τον συνοδεύει για πάντα από όλα τα μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, θέλοντας έτσι να εκφράσει τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Παπαδημήτρη:

Άρχισε τη δημοσιογραφική του πορεία, στα μέσα της δεκαετίας του ’50, ως συνεργάτης στο περιοδικό «Time of Cyprus», ενώ την επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 1959 στην εφημερίδα «Έθνος».

Ακολούθως, εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνική» και «Μάχη» υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας «Σημερινή» και ήταν μόνιμος συνεργάτης στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», όπου δημοσιεύτηκε το τελευταίο του άρθρο στις 5 Σεπτεμβρίου 2017.

Η καθημερινή χιουμοριστική στήλη του «Ελευθεροστομίες», αρχικά στη «Μάχη» και «Φιλελευθεροστομίες» και μεταγενέστερα στον «Φιλελεύθερο», θα μείνει στην ιστορία της κυπριακής δημοσιογραφίας ως υποδειγματική γραφή κριτικής θεώρησης και δηκτικής στάσης έναντι των κοινωνικών και πολιτικών δρώμενων.

Έγραψε 300 επιθεωρήσεις και εκατομμύρια σατιρικούς στίχους και σχόλια σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.
Δικοί του ήταν οι στίχοι του «Όρκου» που έδιναν οι νέοι της ΕΟΚΑ.

Πέρσι ο Δ. Παπαδημήτρης τιμήθηκε για την συνολική του προσφορά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το βραβείο του είχε απονείμει ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top