«Τα social media είναι ναρκωτικό. Όταν κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ανθρώπους συνεχώς στα τηλέφωνά τους, νιώθω πως χάνουν τόσα πολλά. Κι είναι κάτι που εμείς δημιουργήσαμε. Είναι ισοδύναμο της βιομηχανίας καπνού. Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι παιδί και να μεγαλώνεις, να γίνεσαι αυτό που είσαι, να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Και τώρα έχεις και τα social media οπότε και την πίεση να δεις αν αρέσει ή όχι κάτι που έκανες. Δημιουργήσαμε μόνοι μας νέες προκλήσεις κι όλο αυτό είναι σαν ναρκωτικό», λέει η Τζένιφερ Άνιστον σε συνέντευξή της στη Vogue για την συνειδητή αποχή της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την τηλεόραση. 

Όπως λέει, δεν έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι που μέσω μιας μακροσκελούς επιστολής είχε επιτεθεί σε όσους την κριτικάρουν αρνητικά επειδή δεν έχει κάνει παιδιά. «Δεν νομίζω πως έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα. Το πρόβλημα είναι πως τα ταμπλόιντ και οι κουτσομπολίστικες στήλες παίρνουν το ανθρώπινο σώμα και το βάζουν σε μια κατηγορία. Είτε το ντροπιάζουν για το πάχος είτε για τον σωματότυπο είτε για ότι δεν υπάρχουν παιδιά», λέει η 48χρονη ηθοποιός. «Είναι μια περίεργη εμμονή που έχει ο κόσμος και δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί πρέπει να παίρνουν όσους είναι εκεί έξω για να σε διασκεδάσουν, και να τους ξεσκίζουν και να τους κάνουν bullying;», συμπληρώνει. «Δεν μπορούσα να ακούω άλλο τη φημολογία για το αν είμαι έγκυος ή αν δεν είμαι. Δεν έχετε ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο στις ζωές μας και γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει ή όχι και πώς νιώθουμε... Εγώ έχω αλλάξει αντιλήψεις, οπότε ποιος χέστηκε;», σημειώνει.   

Η ίδια βρίσκει πως ο κόσμος είναι πλέον εθισμένος στις «πρόστυχες ιστορίες» και λέει πως γενικά παραβλέπει όσα γράφουν τα περιοδικά, προσπαθώντας απλώς να είναι όσο καλύτερος άνθρωπος μπορεί. «Μπορεί μια μέρα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά να πεθάνουν. Ποιος φανταζόταν ότι κάποτε θα γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ; Εγώ πάντως όχι. Δεν μπορώ πλέον να προβλέψω τίποτα», σχολιάζει.  

Όσο για όσους της κάνουν body-shaming λέει πως είναι «δύσκολο» να διαχειριστεί την κριτική αλλά πως αντιμετωπίζει την πρόκληση. «Αν σκοπεύεις να βγεις έξω και να φαίνονται οι θηλές σου, ή η κοιλιά σου είναι λίγο φουσκωμένη, ή δεν είσαι στα κιλά που θέλεις- είσαι τέλεια ό,τι και να λένε και όπου κι αν βρίσκεσαι και μη σε νοιάζει!», λέει η ηθοποιός. Μάλιστα, σχολιάζει και όσους την θέλουν να ήταν η πρώτη που ξεκίνησε το «κίνημα» #FreeTheNipple, όταν ως Ρέητσελ στα Φιλαράκια πολύ συχνά φορούσε μπλούζες που φαίνονταν οι θηλές της. «Δεν ξέρω τι να πω γι' αυτό! Φοράω σουτιέν, δεν ξέρω τι γίνεται. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτές [τις θηλές]- απλώς έτσι είναι φτιαγμένο το στήθος μου!», απαντά η ίδια, γελώντας. 

Tags: