ΕΙΤΗΣΕΕ: Ζητά τον καθορισμό του αριθμού των αδειών πριν τον διαγωνισμό

Στο ΕΣΡ οι ηγεσίες τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών-Πρώτη ανάρτηση: 26-07-2017 16:54

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) επισημάνθηκε η ανάγκη για έναν διαγωνισμό που θα έχει την σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ και θα τηρεί τις κοινοτικές οδηγίες.

Ο σημερινός νόμος θεωρείται από τους καναλάρχες ως αντισυνταγματικός, καθώς παρεμβαίνει στην αγορά.

Τι προτείνει η ΕΙΤΗΣΕΕ ως προς το θέμα της αδειοδότησης:

1. Η αγορά των ιδιωτικών καναλιών να προσεγγιστεί ως ενιαία και η Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση.

2. Να γνωρίζει ο επενδυτής το σύνολο των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διαδικασία. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, «πρέπει να γνωρίζουμε τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που χωράνε στο φάσμα και να είναι εξαρχής γνωστή η διάρκεια της τηλεοπτικής άδειας σε όλες τις κατηγορίες». 

3. Η τιμή εκκίνησης να βασιστεί σε μελέτες επικαιροποιημένες και όχι στην περίφημη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. 

4. Να γίνει έλεγχος χρημάτων όσων συμμετέχουν στο διαγωνισμό πριν και όχι μετά από αυτόν.

5. Το σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί να είναι αξιόπιστο και πιστοποιημένο, προσθέτοντας ότι αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί δεν ήταν.

Τέλος, επανέλαβαν ότι η προκήρυξη για τις άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ πρέπει να διαφοροποιηθεί. Προτείνουν να μελετηθεί και να υπάρξει νέα προκήρυξη.

Νωρίτερα, οι ηγεσίες τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών (STAR, ALPHA, ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ) είχαν συνάντηση με τα μέλη του ΕΣΡ και ζήτησαν αλλαγές στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις άδειες.

Τέλος, τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ διαφωνούν με τη δημιουργία του λογισμικού της πλατφόρμας και συγκεκριμένα με το μοντέλο: «άλλος παραγγέλνει, άλλος πληρώνει». Επιπροσθέτως θεωρούν μη ρεαλιστική τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι η πλατφόρμα αυτή θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα έτος.

Από την πλευρά τους, προτείνουν το κράτος να βάλει κανόνες, αλλά να μην γίνει κύριος της αγοράς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top