Ο Πέτρος Πολυχρονίδης μίλησε στο star.gr για την επιτυχία του «Τροχού της Τύχης», για την μάχη που δίνει με τον καρκίνο, το βαφτιστήρι του, ο μικρός Βαγγέλης αλλά και για την προσωπική του ζωή!

Η φετινή σεζόν και η επιτυχία του «Τροχού της Τύχης»

«Αυτό που λέω από την πρώτη χρονιά –και το έλεγα χαριτολογώντας γιατί που να φανταζόμουν ότι θα πηγαίναμε και τέταρτη σεζόν- κάθε προηγούμενη χρονιά είναι χειρότερη από την επόμενη! Εγώ γενικώς το έχω και ως moto αυτό ότι η κάθε μέρα μας πρέπει να είναι χειρότερη από την επόμενη. Σε μένα συμβαίνει σχεδόν πάντα, σε ότι κάνω στην ζωή μου, είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Ήταν αυτονόητο ότι η τρίτη σεζόν του Τροχού θα ήταν πολύ καλύτερη από τις πρώτες δυο. Ο βασικότερος λόγος είναι ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Και εμείς δεν είμαστε μόνο εγώ και η Τζούλια, είναι και οι άνθρωποι που εργάζονται από πίσω. Γι’ αυτό και την επόμενη χρονιά ο Τροχός θα είναι πολύ καλύτερος από αυτό που έχετε δει μέχρι τώρα!»

Τι θα δούμε του χρόνου στον «Τροχό της Τύχης»

«Αυτό που ετοιμάζω σε συνεργασία με το Star, στο οποίο οφείλω και το ότι μου έχει επιτρέψει να εκφραστώ και μέσα από την εκπομπή σαν προσωπικότητα, γιατί είμαι και λίγο αντισυμβατικός άνθρωπος για τα τηλεοπτικά δεδομένα, θα είναι ότι καλύτερο έχει δει ο κόσμος από το συγκεκριμένο παιχνίδι και στο επίπεδο της εικόνας του και στο επίπεδο της αγωνίας του, της ψυχαγωγίας του…»

Η πιο συγκινητική στιγμή στο παιχνίδι φέτος

«Συγκινητικά πράγματα υπήρχαν αρκετά, θα σου πω όμως αυτό που έρχεται τώρα στο μυαλό και το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Ένας από τους νικητές που πήρε το αυτοκίνητο, ένας κύριος, ο οποίος είχε να αντιμετωπίσει τον γρίφο δίδυμα φεγγάρια, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού το βρήκε! Όταν μετά τον ρώτησα εγώ πως το βρήκες μου απάντησε ότι αυτό είναι το αγαπημένο του τραγούδι επειδή έχει δίδυμες κόρες και τους το τραγουδάει κάθε μέρα!»

H εκπομπή του στο ραδιόφωνο «Στον Δρόμο με τον Πέτρο» καθημερινά στις 16:00-17:00

«Φέτος για μένα ήταν μια πολύ σπουδαία χρονιά, γιατί εκτός από τον Τροχό της Τύχης που έκανε μεγάλη επιτυχία φέτος, άλλαξα και ραδιοφωνική στέγη και στυλ εκπομπής! Εγώ για 20 χρόνια έκανα μια χιουμοριστική αθλητική εκπομπή μαζί με τον Μάνο Σπανόπουλο, με τον οποίο κοντέψαμε να παντρευτούμε, βλεπόμασταν πιο πολύ και από ότι βλέπαμε τις γυναίκες μας, ωστόσο έφτασε η στιγμή να κάνω το επόμενο βήμα. Για πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι σε ένα μουσικό ραδιόφωνο, στο Δρόμος FM 89,8 για να κάνω κάτι το οποίο εμπνεύστηκα εγώ, ένα παιχνίδι που ο αναγνώστης θα έρχεται στο στούντιο. Ένα παιχνίδι δηλαδή σε μορφή τηλεπαιχνιδιού, όπου ο παίκτης θα κερδίζει μεγάλα δώρα! Το moto μας είναι ότι και οι ηττημένοι κερδίζουν! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στο ραδιόφωνο. Μου λείπει πολύ ο συνεργάτης μου γιατί κάποια πράγματα είναι πάνω από την δουλειά…»

Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;

Θα σου απαντήσω συναισθηματικά ότι προτιμώ το ραδιόφωνο και όχι επειδή υπερτερεί χρονικά στην ζωή μου. Από τα 21 χρόνια που κάνω αυτή την δουλειά τα 14 κάνω τηλεόραση, όμως δεν έχω σταματήσει ποτέ να κάνω ραδιόφωνο! Εγώ μέσα από το ραδιόφωνο μπόρεσα να χτίσω τον χαρακτήρα μου και ακόμα και αυτά που βλέπουν κάποιοι σε μένα στην τηλεόραση είναι ραδιοφωνικά στοιχεία! Εγώ στην τηλεόραση, ακόμα και στον Τροχό της τύχης κάνω ραδιόφωνο. Ωστόσο, οικονομικά σαφέστατα και προτιμώ την τηλεόραση!»

Η μάχη που δίνει το βαφτιστήρι του, ο μικρός Βαγγέλης που συγκίνησε το Πανελλήνιο

Ο μικρός Βαγγέλης Ελευθεριάδης, αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου, το νευροβλάστωμα και η μόνη ελπίδα να σωθεί είναι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Memorial της Αμερικής με κόστος νοσηλείας 500.000 δολάρια. Λόγω του τεράστιου ποσού ο παρουσιαστής του «Τροχού της τύχης» μαζί με την μητέρα του μικρού, Δήμητρα Βογιατζή  έκαναν έκκληση μέσα από την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη και των social media για να μαζευτούν τα χρήματα και να σωθεί ο Βαγγέλης. Τελικά τα χρήματα μαζεύτηκαν και ο μικρός θα φύγει για την Αμερική!

Διαβάστε επίσης: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ! Συγκεντρώθηκε το μισό εκατομμύριο ευρώ για να σωθεί το βαφτιστήρι του Πέτρου Πολυχρονίδη

«Θέλω να πω ότι το κέρδος που είχαμε από όλη αυτή την δοκιμασία ήταν μεγάλο και σημαντικό! Εμείς στην οικογένειά μου εδώ και τρία χρόνια αντιμετωπίζουμε αυτή την δυσκολία! Για μένα ο Βαγγέλης δεν είναι ένα απλό βαφτιστήρι, είναι πραγματικό  μου παιδί με την έννοια ότι μεγαλώνουμε μαζί. Μένει στο διπλανό σπίτι από μένα με τους γονείς του. Ο πατέρας του και η μητέρα του είναι σαν αδέρφια μου! Γνωριζόμαστε από μικρά παιδιά!

Προφανώς λοιπόν όταν το πρόβλημα είναι μέσα στο σπίτι σου το αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά και πολύ πιο έντονα. Εμάς αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε πριν από τρία χρόνια, αλλά έχουμε μια στάση ζωής ότι το ποτήρι το βλέπουμε μισογεμάτο! Εγώ το βλέπω και ξέχειλο! Είμαι πολύ αισιόδοξος γενικά στην ζωή μου και επειδή και η οικογένειά μου πέρασε πολλά με θέματα υγείας… οι γονείς μου, μου είχαν περάσει ότι μπορεί το πρόβλημα να είναι πολύ μεγάλο, όμως εγώ σαν παιδί έπρεπε να κάνω την ζωή μου κανονικά, να σπουδάσω, να δουλέψω, να κάνω την οικογένειά μου… και εκείνοι περνούσαν τον δικό τους Γολγοθά! Γενικά έχω μάθει στην ζωή μου να τα αντιμετωπίζω τα προβλήματα και να μην σηκώνω τα χέρια ψηλά. Όπως και οι γονείς του Βαγγέλη δεν σήκωσαν ποτέ τα χέρια ψηλά και γι’ αυτό και το παιδί τρία χρόνια μετά είναι υγιέστατο και πολύ κοντά στην σωτηρία! Αυτή την φορά είναι πολύ σημαντικό να πω ότι οι άνθρωποι μας βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι δεν είναι μόνο το ότι μαζεύτηκαν 500.000 ευρώ μέσα σε τρεις μέρες… Για εμάς ήταν άλλο το σημαντικότερο: ότι για μια εβδομάδα δεχτήκαμε τόσο μεγάλη επίθεση αγάπης από τον κόσμο! Ο Βαγγέλης σε έναν χρόνο από τώρα θα είναι παράδειγμα προς μίμηση!»

Η προσωπική του ζωή

«Η ζωή μου περιστρέφεται γύρω από τους δικούς μου ανθρώπους που είναι τα δυο μου παιδιά, οι γονείς μου, η σύντροφός μου και οι καλύτεροί μου φίλοι! Δεν νομίζω ότι έχω διανύσει καλύτερη εποχή στην ζωή μου! Έχω κάνει μια νέα αρχή μετά το διαζύγιο μου και μπορώ να σου πω ότι πλέον είμαι και πιο ώριμος. Εγώ τώρα πορεύομαι με την σύντροφό μου την Κατερίνα, την οποία θεωρώ γυναίκα μου!» 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)