Σείστηκε το Άλσος Βεΐκου όταν μπήκε στο πλατό που είχε στηθεί μέσα σε αυτό, αλλά «γκρεμίστηκε» η Ελλάδα όταν ανακοινώθηκε δια στόματος Σάκη Τανιμανίδη ότι ο μεγάλος νικητής του Survivor είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκίνησε το… πάρτι, μιας και το φαβορί του ριάλιτι επιβίωσης και ο παίκτης που διαγωνίζοταν ως «Διάσημος», αλλά είναι ένα λαικό, απλό παιδί από την Σκιάθο σήκωσε το λαμπερό τρόπαιο με δάκρυα χαράς και συγκίνησης στα μάτια.

Και φυσικά, το απόλυτο γλέντι έγινε στην πατρίδα του, στο νησί των Σποράδων.

Εκεί, όπως φαίνεται και στα βίντεο που εξασφάλισε αποκλειστικά το star.gr, έγινε η νύχτα μέρα και όλο το νησί έζησε τις στιγμές που περίμενε πώς και πώς για πέντε μήνες: να δει το «καμάρι» της νικητή!

Μέχρι να ανακοινώσει ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του κοινού, οι δρόμοι ήταν άδειοι, όλοι ήταν στημένοι μπροστά σε τηλεοράσεις, τόσο στα σπίτια τους, όσο και σε μαγαζιά, ταβέρνες, καφετέριες για να μη χάσουν λεπτό από τον Ντάνο τους.

Και στο δευτερόλεπτο που ακούστηκε το όνομα του Γιώργου, το νησί του Παπαδιαμάντη πήρε «φωτιά». 

Όλοι ξεσηκώθηκαν από τις καρέκλες τους, φωνές, πανηγυρισμοί, χειροκροτήματα, νικητήρια κομμάτια γέμισαν το βράδυ της Τετάρτης.

Αλλά δεν φτάνουν μόνο αυτά όταν μιλάμε για την Σκιάθο. Το σκηνικό που θύμιζε κατάκτηση πρωταθλήματος ή τα πάλαι ποτέ εκλογικά αποτελέσματα που έκαναν τον κόσμο να ξεχυθεί στους δρόμους συμπλήρωσαν τα βεγγαλικά και οι… καμπάνες που χτυπούσαν χαρμόσυνα για τον παίκτη του ριάλιτι φαινόμενο που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και «σήκωσε» την μπάνκα στον αέρα.

«Αστείο» και παράδοξο συνάμα το ότι, όπως μας μετέφεραν όσοι το έζησαν από κοντά, το ύφος των τουριστών που αν και έδειχναν να παρακολουθούν μαζί με τους ντόπιους τον μεγάλο τελικό, τελικά απόρησαν με ολονύκτιους πανηγυρισμούς!

 

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιππιτζή

email: k.filippitzi@star.gr