Το star.gr βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με την Ζήνα» και συνάντησε την Ζήνα Κουτσελίνη!

Λαμπερή, δυναμική, ζεστή και φιλική μας υποδέχτηκε στο «δεύτερο σπίτι» της και μας έκανε μια εξομολόγηση ψυχής…

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε για την φετινή σεζόν, τα νούμερα τηλεθέασης, τις ιστορίες που την συγκλόνισαν και συγκινημένη μας είπε πως νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη για την αγάπη που εισπράττει από τον κόσμο.

Η επιτυχία της εκπομπής

«Νιώθω δικαιωμένη με την επιλογή του σταθμού στο πρόσωπό μου και με αυτό που κάνει τελικά αυτή η εκπομπή. Αυτό για μένα σημαίνει ότι τελειώνει μια σεζόν που ουσιαστικά, ήμασταν κοντά στον άνθρωπο, στα εύκολά του και στα δύσκολά του. Εγώ λέω πάντα ότι στην εκπομπή μας κυριαρχεί το συναίσθημα, σε όλες τις εκφάνσεις του, στην χαρά, στην λύπη, στην αγκαλιά, στην αγάπη… Αυτό λοιπόν για μένα είναι ουσιαστικά η επιτυχία της εκπομπής, ότι είναι κοντά στον άνθρωπο».

Οι αποστολές σε όλη την Ελλάδα και η αγάπη του κόσμου που την κάνει να λάμπει!

«Με τις αποστολές σε όλη την Ελλάδα ήρθαμε πιο κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δεν τον αναγκάσαμε να έρθει σε ένα πλατό στην Αθήνα, αλλά μας υποδέχτηκε εκείνος στο σπιτικό του και αυτό για εμάς ήταν πολύ σημαντικό. Είναι πολύ ωραίο να περπατάς στον δρόμο και ο κόσμος να σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα, να θέλει να σε κεράσει έναν καφέ, και αυτό τα λέει όλα…

Συγκινούμαι γιατί ήταν μια διετία που στον απολογισμό της έχω νιώσει ότι εισέπραξα τόση αγάπη, που όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τις κάμερες δεν είχα συνειδητοποιήσει και δεν είχα εισπράξει. Άρα αυτή η διετία με έκανε να λάμπω εξωτερικά από την αγάπη του κόσμου. Όλο αυτό που νιώθω μέσα μου θέλω να τους το δώσω».

Η «δύναμη» της τηλεόρασης και η ουσιαστική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο

«Θα σου πω κάτι που θα το πω πρώτη φορά. Υπάρχει ένας κύριος που έχει μπει στην φυλακή για οικονομικούς λόγους και όχι από δική του υπαιτιότητα. Είναι και αγιογράφος… μου έστειλε λοιπόν, μια εικόνα με κάποια λόγια. Μπήκε σε μια διαδικασία μέσα από την φυλακή να μου γράψει δυο λόγια και να μου στείλει αυτή την εικόνα. Μια μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να κάνει εικόνες σε μαζική παραγωγή, να κάνω μια έκθεση και τα χρήματα να τα δώσουμε σε κάποιον σύλλογο. Ένας άνθρωπος δηλαδή που είναι μέσα στην φυλακή, ένιωσε την ανάγκη για εμάς τους έξω… να προσφέρει! Αυτό για μένα είναι η μεγάλη δύναμη της τηλεόρασης, της αγάπης, της ανθρωπιάς!

Ο Πατέρας Γερβάσιος Ραπτόπουλος πριν λίγες ημέρες μου υπέδειξε αυτό ακριβώς… Πως οι πραγματικοί φυλακισμένοι είναι οι φυλακισμένοι στην ψυχή…

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν του χρόνου να κάνουμε κάτι με τις εικόνες του για να μαζέψουμε τα χρήματα για καλό σκοπό.

Μαζέψαμε 300.000 ευρώ για το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και με την βοήθεια των social media καταφέραμε και στείλαμε τον μικρό Βαγγέλη στην Αμερική.

Επίσης για τον Νεστοράκο καταφέραμε και μαζέψαμε 300.000 ευρώ. Αυτό είναι η δύναμη της τηλεόρασης και που μέσα από αυτό κατάλαβα τελικά ότι η τηλεόραση μπορεί να βρει έναν άλλο δρόμο. Και ποιος είναι αυτός;  Η αγάπη στον άνθρωπο, να κάνουμε καλό στον άνθρωπο. Αυτό λοιπόν είναι η ομπρέλα της δικής μας εκπομπής».

Η επιτυχία της εκπομπής της την φετινή σεζόν

«Ήταν πολύ σημαντική η ιδέα του STAR να εντάξει στο πρόγραμμά του ένα τέτοιο project, με τέτοιο περιεχόμενο εκπομπής, γιατί πίστεψε με όταν ξεκινήσαμε κανείς δεν πίστευε ότι αυτό θα έπαιρνε έναν δρόμο σιγά-σιγά και θα κατάφερνε να ισορροπήσει αλλά και να σταθεί σε δύσκολο ανταγωνισμό. Δεν λέω ότι καταφέραμε τα μέγιστα, όμως είμαστε σε έναν δρόμο δικαίωσης. Αυτό για μένα είναι το σημαντικό. Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι ότι κερδίσαμε σε πόντους από την αγάπη του κόσμου. «Ψηλώσαμε» πάρα πολύ την φετινή σεζόν! Νιώθω ότι τελειώνει μια σεζόν και εμείς φεύγουμε ψηλότεροι από αυτήν. Όχι από νούμερα τηλεθέασης, από την αγκαλιά και την αγάπη του κόσμου αλλά και από αυτό που εγώ  ένιωσα και πήρα από τον κόσμο και δεν ξέρω αν είμαι σε θέση να τους το ξεπληρώσω κάποια στιγμή. Περπατάω στο δρόμο και βλέπω τον κόσμο να με αγκαλιάζει…  και αυτό δεν εξαγοράζεται, ούτε ξεπουλιέται για οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο εκπομπής.»

Η επίσκεψή της στο Ορφανοτροφείο του Βόλου που την συγκλόνισε

Η Ζήνα Κουτσελίνη με δάκρυα στα μάτια μας περιέγραψε τα όσα έζησε στον Βόλο, όπου πήγε για τις ανάγκες της εκπομπής και για να βοηθήσει τα παιδιά αυτά με όποιο τρόπο μπορούσε!

«Το ορφανοτροφείο του Βόλου. Εκεί έγινα πραγματικά ράκος. Και χαίρομαι πάρα πολύ που βοηθήσαμε και φτιάχτηκε ένα ακόμη δωμάτιο για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά. Αυτό που με συγκινεί και με αγγίζει, είναι ότι και εμένα τα πρώτα μου βήματα έγιναν στον Βόλο.

Αν εγώ λοιπόν δεν είχα δίπλα μου ανθρώπους να με στηρίζουν και να με βοηθήσουν, όπως είχα την μητέρα μου, έστω και αν ήμουν μακριά της, να μου στέλνει λίγα χρήματα, θα ήμουν κι εγώ σε ένα ορφανοτροφείο. Θα ήμουν σε μια άλλη δύσκολη κατάσταση. Και ένιωσα πολύ όμορφα όταν είδα αυτά τα παιδιά εκεί μέσα να αναζητούν αυτή την αγκαλιά, την αγάπη. Αυτό που με συγκλόνισε ήταν ότι τα παιδιά έψαχναν να δουν τι συγγένεια μπορεί να είχα εγώ με τον οπερατέρ ή με τον σκηνοθέτη. Με ρωτούσαν αν είναι ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου, ο θείος μου; Κατάλαβα λοιπόν πόσο ανάγκη είχαν αυτά τα παιδιά να μάθουν ότι εμείς κάτι είμαστε ενώ αυτά δεν είναι… Πήγα το απόγευμα και έφυγα αργά το βράδυ… Ανταλλάξαμε τηλέφωνα με τα παιδιά… Σε όλη την διαδρομή ένιωσα ότι δεν μπορούσα να σηκωθώ από το βάρος της ψυχής μου,  γιατί μέσα στα μάτια τους, είδα τα δικά μου παιδικά μάτια και όταν κοίταξα ψηλά στον ουρανό ήθελα να προσευχηθώ για αυτά τα παιδιά για να έχουν την δική μου κατάληξη. Να μπορέσουν να σταθούν στα δικά τους πόδια και να μην τους κυνηγάει μια ζωή η ορφάνια! Γιατί όταν δεν έχεις γονείς νιώθεις ορφανός, όταν όμως δεν έχεις και μια άλλη αγκαλιά, τότε νιώθεις διπλά ορφανός. Έφυγα λοιπόν και είπα ότι εγώ θα ξαναγυρίσω για να βοηθήσω ακόμη περισσότερο».

Οι δύσκολες στιγμές στην ζωή της και πως κατάφερε να βγει δυνατή

«Κάποιοι άνθρωποι στάθηκαν και σε μένα και τους οφείλω πολλά ευχαριστώ. Ήμουν πολύ δύσκολος χαρακτήρας, δεν ήξερα τι σημαίνει αγκαλιά, δεν ήξερα τι σημαίνει χειραψία, γιατί δεν την είχα πάρει, που σημαίνει πως μέχρι να το μάθω κι εγώ αυτό, μου πήρε πολύ χρόνο… και ήμουν ένα αγρίμι! Με εξημέρωσε λοιπόν, η ψυχανάλυση, η ψυχοθεραπεία και η πραγματική αγάπη του εαυτού μου. Και οφείλω πάρα πολλά στον πρώτο ψυχαναλυτή μου που με οδήγησε σιγά- σιγά στις πραγματικές αλήθειες της δικής μου ψυχής.

Και θα σου εμπιστευτώ και κάτι… με τον αποχαιρετισμό δεν τα έχω καλά. Ούτε με το αντίο, συνήθως δεν χαιρετάω τους ανθρώπους, γιατί από πολύ μικρή έπρεπε να αποχαιρετώ τους δικούς μου γονείς. Αυτό λοιπόν δεν το έχω καταφέρει ακόμη. Στον αποχαιρετισμό δεν είμαι καλή. Είμαι καλή συνοδοιπόρος στα εύκολα και στα δύσκολα. Και αυτά τα δύο χρόνια εδώ στην εκπομπή νομίζω ότι ήμουν μια καλή συνοδοιπόρος δίπλα σε μια ομάδα καταπληκτική που μου έδωσε ο σταθμός».

Η καριέρα της πίσω από τις κάμερες και η παρουσίαση

«Έκανα 25 χρόνια πίσω από τις κάμερες τηλεόραση και εισέπραττα μεγάλα νούμερα γιατί αυτά διεκδικούσα. Σήμερα λοιπόν που είμαι μπροστά διεκδικώ την αγάπη του κόσμου και τα νούμερα τα βάζω σε δεύτερη μοίρα. Οι άνθρωποι που είναι πίσω από τις κάμερες είναι για τα νούμερα, οι άνθρωποι που είναι μπροστά πρέπει να κοιτάξουν να είναι ο εαυτός τους και να καλύπτουν αυτά τα κενά που ο κόσμος χρειάζεται από την τηλεόραση. Όταν είσαι μπροστά δεν τα μετράς πια όλα με τα νούμερα…

Και να σου πω και κάτι… αν αύριο το πρωί τελειώσει αυτή η εκπομπή, εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενη για την διαδρομή που έζησα.

Αυτό που βλέπω πια είναι ότι ο κόσμος δεν περιμένει από μένα να κάτσω στον καναπέ μου και να του σχολιάσω το survivor, από μένα περιμένει να του δείξω τι σημαίνει πραγματικό survivor. Αυτό.

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, στον κύριο Κυριακόπουλο, στον κύριο Αλκαλάι, στην κυρία Woodfield, στην κυρία Γεωργακοπούλου και στην κυρία Λογοθέτου για την περσινή σεζόν.

Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερα καλά και να είμαστε πιο κοντά στον άνθρωπο».

 

 

 

 

Της Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)