Οι δηλώσεις του για τον Αλέξη Τσίπρα είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του, όπως έχετε διαβάσει στο star.gr, από το κανάλι στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια και δεν ήταν άλλο από τον ΣΚΑΙ.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου, έκανε ανάρτηση, δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στο εν λόγω γεγονός.

Διαβάστε την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Κατόπιν όχλησης Μαξίμου, ο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε σε “δήλωσή” μου χαρακτηρίζοντάς την “ανάρμοστη” και “αδόκιμη”, ενώ με εγκάλεσε για “παραπληροφόρηση”. Η διατύπωσή μου (και όχι δήλωση), όμως, βασίζεται σε ρεπορτάζ (μεταξύ άλλων και της Καθημερινής), γεγονότα, στοιχεία – θα αναρτηθούν σε πλήρη έκταση στο marketnews. Ζήτησα από τον σταθμό να υπερασπιστώ σήμερα ό,τι είπα χθες, έστω συνοπτικά. Αυτό κρίθηκε μη επιτρεπτό και, αντίθετα, μου ζητήθηκε να εμφανιστώ στην εκπομπή κανονικά χωρίς να κάνω καμία αναφορά στα χθεσινά. Απάντησα ότι η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει κάτι τέτοιο, μου ζητήθηκε παραίτηση, δεν την έθεσα στη διάθεση του καναλιού, συνεπώς η συνεργασία διεκόπη με πρωτοβουλία της εργοδοσίας», αναφέρει ο δημοσιογράφος και συνεχίζει: «δεν διαγράφω τα καλά, ούτε τσουβαλιάζω τα άσχημα τόσων ετών στο Φάληρο -και δεν χρειάζομαι το σήμα της ΕΣΗΕΑ (που αδιαφορεί για την “καθ’ υπόδειξιν” απόλυσή μου) για να αγωνίζομαι για την αλήθεια, όπως την αντιλαμβάνομαι με νου, ψυχή και τιμιότητα. Ευχαριστώ από καρδιάς γνωστούς και αγνώστους για την συγκινητική στήριξη από χθες, αλλά και διαχρονικά -το ΣΚΑΪ στις 3 έκλεισε τον Ιούνιο με 14,5% Μ.Ο. τηλεθέασης. Ραντεβού στα ειδησάδικα!».

Στο μεταξύ, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού πήρε δημόσια θέση για το θέμα, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά. Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΪ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».