Την έντονη ενόχλησή της με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή Survivor Πανόραμα, το μεσημέρι της Πέμπτης, από τον καλεσμένο Ποσειδώνα Γιαννόπουλου εξέφρασε η μητέρα του Μάριου Ιωαννίδη, Λία Ιωαννίδου.

Καθισμένος απέναντι από την Ελεονώρα Μελέτη, ο μουσικός παραγωγός αναφέρθηκε τόσο στο γιο της και τους υπόλοιπους Μαχητές, όσο και γενικά στους Κύπριους.

«Παρά τις απόψεις του κυρίου Γιαννόπουλου, ο Μάριος έφτασε ως εδώ. Όχι επειδή είναι Κύπριος, γιατί ο κύριος ξεχνάει σκοπίμως ότι ο Μάριος είναι μισός Θεσσαλονικιός, από αυτούς που εργολαβικά έχουν αναλάβει να υποστηρίξουν συγκεκριμένους παίκτες. Δεν τον ξέρω τον κύριο, δεν τον ήξερα μέχρι χτες που μίλησε, έτσι ώστε να εκφράσω άποψη», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη. 

Μάλιστα, μιλώντας στο «La BiriBiri», απάντησε και στα σχόλια που ακούστηκαν για την καταγωγή του γιου της και ειδικά για την δήλωσή του ότι «Το μοναδικό προσόν του είναι ότι είναι Κύπριος».

«Ο καθένας δικαιούται να υποστηρίζει κάποιον, αλλά δεν νομίζω ότι υποστηρίζεις κάποιον όταν κατηγορείς τους άλλους. Μια και μιλάμε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το χτεσινό, βλέπουμε αυτούς τους μήνες, γιατί ξέρετε, ξεκίνησε μια θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο, και μπήκα στη δυσάρεστη θέση να βεβαιώνω τους Κύπριους ότι δεν εκφράζει τους Έλληνες όλους. Δεν μας στερεί την εθνικότητά μας, το ότι ζούμε στην Κύπρο, είναι σαν να λέει ότι οι Κρητικοί είναι λιγότερο Έλληνες! Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος να ειρωνεύεται και να μηδενίζει ανθρώπους, δεν έχουν όλοι πτυχία πανεπιστημίου για να μιλάει άπταιστα την ελληνική», είπε.

Και προτού ολοκληρώσει το λόγο «άδειασε» την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, ισχυριζόμενη ότι προμοτάρει τον Γιώργο Αγγελόπουλο. «Συγγνώμη, η παρουσιάστρια της εκπομπής, η οποία επιμελώς καλεί ανθρώπους με συγκεκριμένη τοποθέτηση, και πιστεύω ότι η δημοσιογραφία πρέπει να έχει ήθος, όταν καθοδηγώ τους καλεσμένους μου και προβάλλω συγκεκριμένα κομμάτια, δεν κάνω δημοσιογραφία. Δεν με έχουν καλέσει στην εκπομπή, όχι βέβαια, θα χαλούσε ίσως η συνταγή! Νομίζω ότι προωθείται από την εκπομπή ο Αγγελόπουλος. Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό παιδί, εκτιμώ την προσπάθειά του, αλλά δεν μπορώ να κρίνω οτιδήποτε άλλο. Γνώρισα την οικογένειά του, πηγαίνοντας προς Σκόπελο, μας ζήτησαν αν θέλουμε να γνωρίσουμε τη μητέρα του, και μετά χαράς δεχτήκαμε! Δεν συζητήσαμε θέματα για το μοντάζ!», τόνισε.

Σε συνέχεια του ξεσπάσματός της, σημείωσε: «Η προσπάθεια του κυρίου να συσπειρώσει τον ελληνισμό έναντι στον κοινό εχθρό, τον Κύπριο τον Μάριο που ήρθε να μας κλέψει τον βραβείο, ξεκίνησε μια θύελλα αντιδράσεων στην Κύπρο  και μπαίνω στη δύσκολη θέση να βεβαιώνω τους φίλους μου, τους πατριώτες μου Κύπριους, ότι δεν εκφράζει τους Έλληνες όλους. Οι Ελληνες του εξωτερικού είμαστε πάρα πολύ Έλληνες, δεν μας στερεί ότι ότι ζούμε σε ένα άλλο κράτος την εθνικότητα μας. Είναι σαν να λέει ότι οι Κρήτες, ή οι Μακεδόνες, ή οι Πελοποννήσιοι είναι λιγότερο Έλληνες».

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος ανταπάντησε:

«Λυπάμαι αν στεναχώρησα την μητέρα του Μάριου όπως και αν στεναχώρησα τη μητέρα του Κώστα του μισθοφόρου γιατί και εκεί είπα πάρα πολλά, όμως είναι η προσωπική μου άποψη κι έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να τη λέω δημόσια από τη στιγμή που καλούμαι να την πω. Και αν τους στεναχώρησα λυπάμαι, αλλά μην χάνουν την ψυχραιμία τους και λένε ότι εντάσσομαι σε ένα σχέδιο που θέλει να δώσει το έπαθλο στο Ντάνο. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το έπαθλο. Δυστυχώς δεν έχω συμμετοχή με κανέναν για να πάρω κανένα ποσοστό. Πιο αγαπημένος παίκτης μου από τον Ντάνο που συμπαθώ είναι ο Σπαλιάρας. Ο Σπαλιάρας από που είναι; Γιατί εδώ πέρα έχω παρουσιαστή ότι είμαι ο κακός άνθρωπος που δεν αγαπάει την Κύπρο. Έχουν χάσει τον μπούσουλα», δήλωσε ο Γιαννόπουλος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή.

Πρόσθεσε δε: «Όποιος τολμήσει να πει μια αλήθεια που ψιθυρίζεται επί χρόνια, γίνεται κόκκινο πανί και σάκος του μποξ. Είναι κοινό μυστικό το ότι ψηφίζουν οι Κύπριοι στα talent shows και τα ριάλιτι. Βρήκα τον μπελά μου, μου την έχουν πέσει όλοι, δέχομαι υβριστικά και απειλητικά μηνύματα...
Δεν τους είπα επαρχιώτες. Είπα ότι δεν έχουν λόγο να καταφεύγουν σε τέτοιου τύπου επαρχιωτισμούς! Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι ακούει... Σέβομαι το ιερό πλάσμα που λέγεται μητέρα, λυπάμαι λοιπόν αν στενοχώρησα τη μητέρα του Μάριου, αλλά είναι η άποψή μου...»!

Αλλά τα πυρά της μητέρας του Μάριου δεν είχαν τέλος. «Ο συγκεκριμένος κύριος είπε ότι αν του δώσουν πολλά λεφτά μόνο θα δεχτεί να παρουσιαστεί στο ίδιο πάνελ με το survivor πανόραμα με τον Αναγνωστόπουλο... Δεν είναι χιούμορ, ούτε καν μπλακ χιούμορ όταν τον προσβάλλεις τόσο χοντρά! Όταν προσβάλλεις κάποιον τόσο χοντρά, δεν είναι χιούμορ, δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας καθόλου, απλά δεν τον γνωρίζαμε, και τον μάθαμε... αποκάλεσε το survivor πανηγύρι...», είπε.

Πάρτι στην τηλεόραση, πάρτι και στο Twitter

Και, όπως πάντα, η τηλεοπτική "επικαιρότητα" δεν έμεινε ασχολίαστη από τους διαδικτυακούς χρήστες του twitter, που άρχισαν να τιτιβίζουν σχετικά με τις δηλώσεις καθεμιας από τις δύο πλευρές, με ιδιαίτερη έμφαση στα λεγόμενα του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.

Διαβάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά: