Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο star.gr: «Φέτος στο MasterChef είναι πολύ υψηλό το επίπεδο!»

Μας μίλησε στο πάρτι που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο The Loft By Collage

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στο star.gr: «Φέτος στο MasterChef είναι πολύ υψηλό το επίπεδο!»

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει με νέους όρους τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την κοινωνική λειτουργία του.

Φέτος τον απολαμβάνουμε ως κριτή στο MasterChef να δίνει τις συμβουλές του στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα στον χώρο της μαγειρικής.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος βρέθηκε στο πάρτι που διοργάνωσε το STAR και η παραγωγή του MasterChef στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης και μίλησε στο star.gr για τον διαγωνισμό μαγειρικής που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και προβάλλεται κάθε βράδυ στις 21:00 στο STAR.

«Εγώ ξεκίνησα πριν από 30 χρόνια, όταν τότε δεν γινόσουνα μάγειρας, τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ. Γενικώς το επίπεδο είναι πάρα πολύ ανεβασμένο, παρ’ όλα αυτά επειδή είναι ένας διαγωνισμός, ανά πάσα στιγμή μπορεί το άγχος και η κούραση να σε κάνει να κάνεις πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα σου, μαγειρικά εννοώ. Οπότε δεν υπάρχει κάποιος, ο οποίος είναι πιο πάνω ή πιο κάτω» είπε χαρακτηριστικά.

Ποιον όμως θεωρεί τον πιο αυστηρό κριτή από τους τρεις; «Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα, είμαστε και οι τρεις αντικειμενικοί, δεν υπήρξε ποτέ θέμα αυστηρότητας, υπήρχε πάντα αντικειμενικότητα».

Τέλος μας είπε ότι «σε σχέση με το πρώτο MasterChef σίγουρα φέτος είναι πολύ καλύτερη δουλειά και είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο παικτών. Επίσης θεωρώ ότι είμαστε πλέον, μαγειρικά, πολύ πιο ψηλά από ότι ήμασταν τότε».

 

Tης Τζωρτζίνας Γιαννοπούλου (ggiannopoulou@star.gr)
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top