Απεργιακό τελεσίγραφο εξεδόθη την Δευτέρα από τα σωματεία εργαζομένων, με το οποίο ζητούν από την Πήγασος (“Έθνος”, “Ημερησία”, “GoalNews” κ.ά.), να καταβληθούν δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζόμενους.

Με κοινή ανακοίνωσή τους οι ενώσεις δημοσιογράφων, προσωπικού, τεχνικών Τύπου, τηλεόρασης και ραδιοφώνου, λιθογράφων κ.ά. κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που μέχρι σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου δεν καταβληθεί εκ μέρους της εργοδοσίας τουλάχιστον ένας μήνας οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου.

Συγκεκριμένα, η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr», «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr», καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου. 

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Ενώσεων του Τύπου, τα Δ.Σ. των Ενώσεων, διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούν τα οποιαδήποτε επιχειρηματικά πλάνα της ιδιοκτησίας για το μέλλον του ομίλου να σχεδιαστούν εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο: καταβολή όλων των δεδουλευμένων και εργασιακή αξιοπρέπεια.

  

Tags: