Σάλο προκάλεσαν πολλές αναρτήσεις του Μάριου Πρίαμου οι οποίες σχολιάστηκαν ως ρατσιστικές και φασιστικές. Η μητέρα του, Λία Ιωαννίδου, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Down Town, μεταξύ άλλων σχολίασε και το γεγονός αυτό.

 

Τα media ανέσυραν κάποια ρατσιστικά σχόλια που έκανε από τη σελίδα του στο facebook. Είναι αντιπροσωπευτικά;

«Ο Μάριος είναι ένα άτομο που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Είναι ο άνθρωπος που αν θα έβλεπε ένα τραυματισμένο γατάκι στο δρόμο θα σταματούσε για να το πάει στον κτηνίατρο, που έδωσε δουλειά σε αλλοδαπούς και που σέβεται τον άνθρωπο. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά δεν ξέρω αν είναι γραμμένα από τον Μάριο ή αν είναι λόγια του Μάριου».

Το «να ψοφήσουν» που έγραψε για τους λαθρομετανάστες όπως τους αποκάλεσε, πως σας ακούστηκε;

«Δεν ξέρω τι να σας πω. Εγώ ξέρω ότι ο Μάριος έκανε post που έλεγε ότι θα πρέπει να βραβευτούν με νόμπελ οι άνθρωποι στα νησιά που βοήθησαν τους πρόσφυγες. Έκανε ολόκληρη εκστρατεία στην Κύπρο. Ο τρόπος που μεγαλώνει τα παιδιά μας δεν συνάδει με αυτό το προφίλ. Είναι πολύ αντιφατικό. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν γνωρίζω».

Ανάμεσα σε αυτά διαβάσαμε και σχόλια για την Χρυσή Αυγή. Έχετε αντιληφθεί ότι μπορεί να είναι ακροδεξιός;

«Όχι βέβαια. Δεν έχει πέσει ποτέ στην αντίληψη μου κάτι τέτοιο. Εκείνο που τον ενδιέφερε πάντα ήταν να γυμνάζεται, να βγαίνει με τους φίλους του, να κάνεις τους σπουδές του, να έχει την οικογένειά του και να αποκτήσει εμπειρίες ζωής».

Ήταν πάντα έντονα πολιτικοποιημένος;

«Ο κάθε πολίτης οφείλει να είναι πολιτικοποιημένος και να έχει απόψεις».

Όσο για το τροχαίο ατύχημα του γιου της στον Άγιο Δομίνικο είπε πως το μόνο που θέλει είναι να είναι καλά και να γυρίσει πίσω δυνατός και υγιής:

«Έβαλε πάρα πολύ βάρος που με έκανε να σκεφτώ ότι έχει πάρει φαρμακευτική αγωγή. Τα φάρμακα για γρήγορη ανάρρωση γίνονται επικίνδυνα. Αυτό μας ανησύχησε πολύ», αποκάλυψε η μητέρα του “τρελού Κύπριου” στο Survivor και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έφαγε πολύ, γιατί ο Μάριος ποτέ δεν είχε μαγουλάκια και κοιλίτσα».