Στον «αφανή» στις τηλεοπτικές κάμερες κόσμο του Survivor βάζει εδώ και μερικές ημέρες η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή Survivor Πανόραμα, που προβάλλεται καθημερινά από τον ΣΚΑΙ.

Όμως δεν το κάνει μόνο μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες, αλλά και μέσα από την τελευταία της συνέντευξη μέσα από την οποία έρχεται για να ρίξει (κι άλλο) φως σε όσα ο τηλεθεατής δεν έχει την ευκαιρία να δει και αν δεν τα αποκαλύψει και η ίδια ίσως να μείνουν «άγνωστα» για πάντα.

Προτού μιλήσει για τα όσα συμβαίνουν στο εξωτικό νησί, η Ελεονώρα μπήκε στο αεροπλάνο και τα αντίκρυσε όλα ιδίοις όμμασι το Survivor, κάτι που συνετέλεσε ώστε να μπει ακόμα περισσότερο στο κλίμα του παιχνιδιού και στο… πετσί του νέου της ρόλου!

«Δεν θα ξαναπάω, δεν υπάρχει λόγος. Είναι δύσκολο ταξίδι. Με τρία αεροπλάνα πήγα και με δυο γύρισα, ταξιδεύοντας για ένα 24ωρο», είπε, τονίζοντας πόσο επίπονο ήταν το ταξίδι.

Παρόλο που βρέθηκε μόλις μια ανάσα μακριά τους, δεν συνομίλησε με τους «ενεργούς» παίκτες του ριάλιτι επιβίωσης, παρά μόνο τους παρακολούθησε εν ώρα αγωνίσματος από μακριά. «Δεν μου επετράπη να συναντηθώ με τους παίκτες. Από μακριά είδα τα παιχνίδια. Παρακολούθησα από το κοντρόλ κάποια γυρίσματα και αυτό ήταν όλο», δήλωσε.

Βέβαια, «Διάσημοι» και «Μαχητές» την είδαν επίσης. Πώς την αντιμετώπισαν; «Με είδαν από τις εξέδρες τους, μπορώ να σας πω ότι με κοιτούσαν και περίεργα. Υποθέτω ότι οι περισσότεροι θεωρούνταν ότι θα μπω σε κάποια ομάδα. Δεν ξέρω τι μπορεί να σκέφτονται».

Αλλά, όπως εξήγησε «μίλησα με την Ειρήνη, τον Πάνο και τον Στέλιο στον Άγιο Δομίνικο. Οι δυο μάλιστα, αν και είχαν βγει καιρό από το παιχνίδι, όχι μόνο δεν έχουν αίσθηση της επιτυχίας που σημειώνει στην Ελλάδα αλλά ούτε και της εικόνας τους προς τον κόσμο. Τους έλεγα πράγματα και ήθελαν χρόνο για να καταλάβουν τι τους ρωτάω. Δεν μπορούν να ξέρουν πως αντιλαμβανόμαστε εμείς τη συνέχεια και τη ροή του προγράμματος. Είναι αποκομμένοι τελείως από την πραγματικότητα και την οποιαδήποτε επαφή με τον κόσμο», αποκάλυψε αρχικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο People από το «Πρώτο Θέμα», προσθέτοντας ότι «συζήτησα με τον ψυχολόγο της εκπομπής, τον Γιάννη Χοϊμέ, ο οποίος μου είπε πως το σοκ για έναν παίκτη που βγαίνει από το παιχνίδι είναι τεράστιο. Πρώτον, έχει να διαχειριστεί το συναίσθημα της ήττας που είναι ουσιαστικά αποδοκιμασία από τον κόσμο και δεύτερον τη μετάβαση από τις συνθήκες όπου ζούσε στις συνθήκες του πολιτισμού από τον οποίο έφυγε. Επίσης έχει να αντιμετωπίσει την αίσθηση που έχει ο κόσμος γι’ αυτόν και για το παιχνίδι. Για κάποιους είναι σοκ. Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι είναι αντιπαθείς και τελικά είναι συμπαθείς και κάποιοι άλλοι οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν εκθειαστεί από τον κόσμο και ισχύει το αντίθετο. Αυτό το κοντράστ πρέπει να το διαχειριστεί κάποιος. Είναι πολύ δύσκολο, σύμφωνα με όσα μου είπε ο ψυχολόγος».

Αυτό που επεσήμανε είναι και το πόσο διαφορετικές είναι οι πραγματικές συνθήκες από αυτό βλέπουν όσοι στήνονται μπροστά από την τηλεόραση και απολαμβάνουν το πρόγραμμα καθισμένοι στον καναπέ τους. «Αυτό που δεν μπορεί να βιώσει ο κόσμος μέσα από τους δέκτες του είναι η ζέστη. Όλα τα άλλα είναι όπως τα παρακολουθούμε. Έχει αφόρητη ζέστη. Όλοι όσοι αγωνίζονται εκτός από την πείνα αντιμετωπίζουν και υπερβολική ζέστη. Καθόμουν κάτω από το σκίαστρο και ίδρωνα και μάλιστα σε τροπικό κλίμα».

Ώρα να απαντηθεί και ένα ακόμα «φλέγον ζήτημα»! Τελικά οι παίκτες τρώνε ή όχι; «Δεν τους είδα να τρώνε κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρουμε ότι τρώνε. Εγώ προσωπικά δεν είδα να τρώει κάποιος. Νομίζω όμως ότι αυτό φαίνεται και από την εικόνα τους», εξήγησε.

Tags: