Στο βελγικό... Survivor ψήφισαν τις ομορφιές της Ελλάδας και συγκεκριμένα του ακατοίκητου νησιού Αλιμιά που βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Χάλκης!

Οι 20 νέοι του βελγικού Survivor κλήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο να ζήσουν ως άλλοι ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά όπου δεν είχε μείνει άνθρωπος τα τελευταία 75χρόνια.

Το παιχνίδι επιβίωσης είχε αρκετές διαφορές με το ελληνικό, αλλά και πάλι οι παίκτες, συμβίωσαν μεταξύ τους και διεκδικούσαν έπαθλα φαγητού και ατομικής ασυλίας μέχρι να φτάσουν στον τελικό.

Όταν ο επικεφαλής της βελγικής ομάδας παραγωγής, Γιόρις Μέερμανς, έφτασε στην Αλιμιά, πριν από περίπου έναν χρόνο, μαγεύτηκε από το φυσικό περιβάλλον και βρήκε εκεί το ιδανικό μέρος για τη διαμονή των παικτών.

Το παιχνίδι ονομάστηκε "The Island", καθώς αφενός δεν είχε τα δικαιώματα του "Survivor", αφετέρου είχε διαφορές με το αυθεντικό παιχνίδι.

Οι 20 παίκτες από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων και μοιράστηκαν στις παραλίες του Αγίου Γεωργίου και του Εμπορείου. Φυσικά δεν έλειψαν οι κόντρες και οι αντιπάθειες, ενώ τα έδιναν όλα για τα έπαθλα φαγητού. Η μεγάλη διαφορά είναι πως δεν υπήρχαν αποχωρήσεις, αλλά κάθε παίκτης κέρδιζε πόντους ανάλογα με την απόδοσή του.

Οι συμμετέχοντες είχαν πληρώσει περίπου 2.000€ για τα εισιτήριά τους, τη διαμονή και κάποια ατομικά τους έξοδα.

Ο νικητής πήρε πίσω τα χρήματα αυτά συν ένα μπόνους 500€. Όσο για τις δοκιμασίες, οι περισσότερες ήταν μέσα στη θάλασσα. Υπήρχαν αγωνίσματα δεξιότητας, ταχύτητας, αυτοσυγκέντρωσης.

Οι παίκτες τα πήγαν καλά, ωστόσο δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν την πείνα τους. Τις δύο πρώτες μέρες έκαναν σήματα στα καΐκια των ψαράδων και ζητούσαν τρόφιμα, την τρίτη μέρα πολλά σκάφη μαζεύτηκαν στις δύο ακτές για να δουν τις παρέες των νεαρών που πεινούν και τότε παρενέβη η παραγωγή και παρακάλεσε μέσω των αλιευτικών συλλόγων να μην προσεγγίζουν στην Αλιμιά όσο καιρό διαρκεί το παιχνίδι.

Εκείνο που σόκαρε τους παίκτες ήταν η δοκιμασία του πατσά. Δύο μεγάλες κατσαρόλες με πατσά και ολόκληρα τα αρνίσια κεφαλάκια στήθηκαν μπροστά στις ομάδες και οι παίκτες έπρεπε να φάνε όσο περισσότερο μπορούσαν.

Κάποιοι που ήταν vegeterian, δεν το δοκίμασαν καν, κάποιοι μόλις είδαν τα αρνίσια κεφάλια έστρεψαν το κεφάλι, κάποιοι πιο τολμηροί πήραν μεγάλες κουταλιές, αλλά στη μυρωδιά του σκόρδου και στην αίσθηση του μπούκοβου, εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Οι κατσαρόλες άδειασαν, αλλά ακόμη και αυτοί που πήραν τους πολλούς πόντους, υποσχέθηκαν να μη δοκιμάσουν ποτέ ξανά αυτήν την "τρελή σούπα".

«Αυτό έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο και θα συνεχιστεί και φέτος για δυο δεκαήμερα! Μια ομάδα παραγωγών από το Βέλγιο ψάχνοντας ένα ακατοίκητο νησί με προσβασιμότητα προς το κέντρο της Περιφέρειας και της Ρόδου γενικότερα, ανακάλυψε την Αλιμιά», δήλωσε στην εκπομπή του STAR, «Αλήθειες με την Ζήνα», ο δήμαρχος της Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Βοήθησε ωστόσο πάρα πολύ τη βελγική παραγωγή και συμμετείχε ως κριτής και στο αγώνισμα του πατσά. Η απόφαση να παραχωρήσει και μάλιστα δωρεάν στον βελγικό τουριστικό οργανισμό την Αλιμιά για δέκα μέρες, όσο κράτησαν τα γυρίσματα, ήταν σε συνεννόηση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.